Client condamnat pentru 217 alin 1.cp.Se retine ca prin actiunea sa de a imprastia seminte tratate cu furadan pe terenul sau a determinat deccesul unei turme pascuta fara drept pe acest teren de un cioban.
Nici urmarirea penala si nici cercetarea jud. nu au reusit sa stabileasca un raport de cauzalitate intre fapta inculpatului(recunoscuta de acesta-pentru asi proteja culturile de daunatori) si de cesul animalelor,astfel:
- animalele au fost gasite moarte la peste 100 metri de terenul inculpatului
-nu s-a stabilit cu certitudine ca semintele prelevate au fost ridicate de pe terenul inculpatului
-s-a efectuat analize doar pe un cadavru de animal stabilindu-se prin deductie ca toate au avut aceeasi cauza a mortii
In fine am destule motive de recurs totusi va rog daca ,detineti ceva practica in acest sens sa ma ajutati,sunt la motivarea recursului si nu am gasit nimic in domeniu,de asemenea v-as ruga sa va spuneti parerea cu privire la incadrarea juridica in raport de fapta descrisa atata timp cat nu s-a produs o actiune directa sau cu intentie directa.
VA MULTUMESC!
Acele animale puteau fi contaminate si de apa de ploaie care a transportat acele substante toxice de pe terenul in cauza la locul unde acestea se adapa, deci nu e necesar sa se si fi incalcat proprietatea ptr. a rezulta acea paguba... trebuie studiat si acest aspect (daca terenul era mai sus sau mai jos fata de locul unde acestea au decedat sau unde se adapa/mananca... daca era mai sus este clara incalcarea proprietatii).
lol, ...sau poate vantul, marea a adus toxinele si animalele le-au 'baut' nu, m-am hotarat, animalele au calcat pe pamantul infectat la multi km, de aceea au dat coltul, nu din cauza celui care a otravit pamantul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:offtopic: :rtfm: Interventie moderator
@ prosecutor
Nu este de dorit sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
hmmm... sa nu va suparati pe mine dar chestia aia cu off topic e total deplasata! v-a spus cineva ca s-a terminat discutia? sau ati decis dumneavoastra!