avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Casã de marcat ºi extinctor pentru PFA Traducãtor ...
Discuție deschisă în Traduceri

Casã de marcat ºi extinctor pentru PFA Traducãtor Autorizat

Buna ziua,

Stie cineva, exista prevedere legala care ne obliga pe noi, traducatorii autorizati sa avem case de marcat si instinctor, sau alte minuni importante? Daca da, imi puteti spune care este legea respectiva?

Multumesc mult, si va doresc zile placute! :)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: Roxaa , utilizator 13:56, 15 Aprilie 2015
nu trebuie
ar fi culmea... :))))))
gyomiklos a scris:

Buna ziua,

stie cineva, exista prevedere legala care ne obliga pe noi, traducatorii autorizati sa avem case de marcat si instinctor, sau alte minuni importante? Daca da, imi puteti spune care este legea respectiva?

Multumesc mult, si va doresc zile placute! :)

Buna ziua,

Activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale sunt exceptate de la obligatia utilizarii casei de marcat.
[ link extern ]

Despre sediile PFA (traducatori) nu se specifica daca este obligatorie instalarea extinctoarelor, prin urmare, decizia de a avea unul va apartine.

Legea 319/2006 privind protectia si securitatea muncii
4) In cazul microintreprinderilor si al intreprinderilor mici, in care se desfasoara activitati fara riscuri deosebite, angajatorul isi poate asuma atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru realizarea masurilor prevazute de prezenta lege, daca are capacitatea necesara in domeniu.

[ link extern ]

In ceea ce priveste alte minuni, precizati despre ce este vorba si vom incerca sa va ajutam
O zi frumoasa in continuare!
L.C.
Va multumesc mult pentru raspunsurile date! Va doresc o seara cat mai placuta!
As dori si eu sa stiu daca am nevoie de casa de marcat, sunt traducator si am un SRL nu PFA, iar SRL-ul are ca si activitate doar traducerile.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa traducator, am cif, pot sa iau casa de marcat ? oliviacarmen oliviacarmen Ajutor! Sunt PFA traducator, inregistrat la ANAF (am CIF), dar nu la ORC(nu am CUI). Vreau sa-mi iau casa de marcat. Pot? Am vazut ca din unul din actele ... (vezi toată discuția)
Oug 44/2008 Gicuta Nistor Gicuta Nistor Buna ziua, Va rog sa-mi lamuriti, daca puteti, o problema privind PFA. Eu am primit Autorizatia de traducator de la Ministerul Justitiei, in septembrie 2008, ... (vezi toată discuția)
Pfa traduceri Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru domeniul de activitate traduceri este nevoie de casa de marcat pentru a putea lucra atat cu persoane juridice cat si ... (vezi toată discuția)