avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scutire penalitati daca se platesc taxele catre stat ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scutire penalitati daca se platesc taxele catre stat pana la 31decembrie 2011?

buna ziua, as dori cateva indrumari va rog. soacra mea a avut un pfa pe care l-a inchis anul acesta deoarece mergea de multa vreme pe pierdere. la ceva timp dupa ce a inchis pfa-ul a primit de la stat o hartie cu taxa tva la marfa ramasa nevanduta, cam 5000 ron mai precis, unde precizeaza si penalitatile ce trebuie achitate daca nu se plateste sum in termen de 2 saptamani. aceasta notificare a primit-o acum vreo 2 luni. am inteles ca s-ar fi dat o lege ca daca ar plati pana la sfarsitul anului acesta nu ar mai avea de platit si penalitatile, este adevarat? sau daca ma puteti indruma cum ar putea plati esalonat. marfa nu poate sa o mai vanda decat "la mica intelegere", asa i s-a transmis, marfa ce este compusa din piese auto pt dacie, care nu prea se mai cauta. Va rog mult daca ma puteti ajuta sa gasim o solutie pt ca nu poate plati toata suma o data.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:35, 19 Octombrie 2011
Ar fi benefic daca ati putea sa faceti un imprumut pe termen scurt... si sa achitati...
:)
a incercat dar mai are rate si noi la fel si nu se poate...
cu parere de rau...insa nu exista clementa de la plata acestor ''dari''
ramane singura solutie...sa incercati pe la persoane fizice: familie, prieteni, cunoscuti, oameni de bine...
Mult noroc

:luck:
stimate domn
eu as proceda astfel
mergeti la fisc,spuneti ce vreti sa platiti si rugatii sa va esaloneze platile
vorbiti cu un sef nu cu un lucrator de la ghiseu
si ei sunt oameni,si cred ca va vor intelege
cunosc cazuri in care fiscul a acceptat
succes
Buna dimineata!

@ionescua65, in primul rand "domnul" este o doamna. :)

In al doilea rand nu poate beneficia de esalonare la plata, cred ca Dvs. ar trebui sa cunoasteti legea mult mai bine decat mine. Nu se fac intelegeri de genul acesta nici macar cu sefii de compartimente din cadrul Administratiei.

@denisamihaelachisa, soacra trebuie sa plateasca TVA-ul pe care il datoreaza pana la sfarsitul anului, sau pana la 30 iunie 2012. In acest caz va beneficia de prevederile Ordonantei 30/2011, unde se precizeaza urmatoarele:
Pentru obligațiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitățile de întârziere se anulează sau se reduc, astfel:
a) penalitățile de întârziere se anulează dacă obligațiile principale și dobânzile aferente acestora se sting prin plată voluntară sau compensare până la 31 decembrie 2011;
b) penalitățile de întârziere se reduc cu 50% dacă obligațiile principale și dobânzile aferente acestora se sting prin plată voluntară sau compensare până la 30 iunie 2012.

Alte discuții în legătură

Gestiune margineanumihai margineanumihai intervin si eu cu o intrebare legata de gestiune, mai bine spus de o problema legata de acest subiect. am un gestionar care si-a inaintat lichidarea , urmand ... (vezi toată discuția)
Soc cu datorii stefanitaorzan stefanitaorzan Buna Ziua Am o societate in Galati cu datorii catre finante si cativa furnizori . Din aceasta luna am inceput sa platesc datoriile catre finante in liita ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme paul_ct paul_ct Buna seara. Vreau sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in problema cu care ma confrunt. In urma cu un an am cumparat un srl de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)