avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scutire penalitati daca se platesc taxele catre stat ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scutire penalitati daca se platesc taxele catre stat pana la 31decembrie 2011?

buna ziua, as dori cateva indrumari va rog. soacra mea a avut un pfa pe care l-a inchis anul acesta deoarece mergea de multa vreme pe pierdere. la ceva timp dupa ce a inchis pfa-ul a primit de la stat o hartie cu taxa tva la marfa ramasa nevanduta, cam 5000 ron mai precis, unde precizeaza si penalitatile ce trebuie achitate daca nu se plateste sum in termen de 2 saptamani. aceasta notificare a primit-o acum vreo 2 luni. am inteles ca s-ar fi dat o lege ca daca ar plati pana la sfarsitul anului acesta nu ar mai avea de platit si penalitatile, este adevarat? sau daca ma puteti indruma cum ar putea plati esalonat. marfa nu poate sa o mai vanda decat "la mica intelegere", asa i s-a transmis, marfa ce este compusa din piese auto pt dacie, care nu prea se mai cauta. Va rog mult daca ma puteti ajuta sa gasim o solutie pt ca nu poate plati toata suma o data.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:35, 19 Octombrie 2011
buna ziua,

Va rog ma puteti lamuri si pe mine daca prevederile ordonantei mentionate mai sus sunt aplicabile si in cazul restantelor la impozit pt persoane fizice la cladiri/terenuir/auto?

Cei de la taxe locale spun ca nu, insa pe canalele media informatia este confuza.

Va multumesc
Nu, nu se aplica in cazul debitelor restante la bugetul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune margineanumihai margineanumihai intervin si eu cu o intrebare legata de gestiune, mai bine spus de o problema legata de acest subiect. am un gestionar care si-a inaintat lichidarea , urmand ... (vezi toată discuția)
Soc cu datorii stefanitaorzan stefanitaorzan Buna Ziua Am o societate in Galati cu datorii catre finante si cativa furnizori . Din aceasta luna am inceput sa platesc datoriile catre finante in liita ... (vezi toată discuția)
Societate cu probleme paul_ct paul_ct Buna seara. Vreau sa va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat in problema cu care ma confrunt. In urma cu un an am cumparat un srl de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)