avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plafon de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plafon de casa

soc.noastra acorda ajutor deces.Cu aceasta suma am depasit
cele 30.000.000 /zi plafon de plati in casa.va rog sa-mi spuneti daca este corect sa consider acest ajutor deces ca si plata de natura salariilor,cu care pot sa depasesc plafonul de plati.
multumesc
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 7 Septembrie 2004
Quote:

On 2004-09-01 08:59, Anonymous wrote:
soc.noastra acorda ajutor deces.Cu aceasta suma am depasit
cele 30.000.000 /zi plafon de plati in casa.va rog sa-mi spuneti daca este corect sa consider acest ajutor deces ca si plata de natura salariilor,cu care pot sa depasesc plafonul de plati.
multumesc

Nu cred ca plata ajutorului de deces poate fi considerata de natura salariilor. Oare nu gasesti alta solutie pentru a nu depasi plafonul de 30 mil/zi ?
Ajutorul de deces se plateste unei persoane fizice. Plafonul de 30.000.000 lei este impus numai pentru plati catre pesoane juridice (societati comerciale) . Nu este voie a se depasi suma de 30.000.000 lei zilnic pentru a plati cu numerar catre alte firme. Deci, garantat, nu este nici o problema daca depasirea s-a produs datorita platii ajutorului de deces .Daca totusi nu te convinge ce ti-am scris reciteste OG15. Sper ca ti-am fost de ajutor. Ana
de acord cu ANA
Ajutorul in cazul unei deces al unui salariat se poate plati atat numerar , cat si prin card . Daca totusi ai depasir acest plafon de casa se poate remedia printr-o dispozitie de plata care sa intre sub valoarea acesui sold. Deci se poate, insa e nevoie de jocuri de artificii ( faci o DP de 5,000,000 sau echivalentul sumei pe care ai dat-o. Se scade din soldul pe care-l ai si se intra pe fagasul normal)
Alina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare tva bux10 bux10 Buna seara, Am si eu o intrebare si v-as ruga sa ma ajutati sa gasesc raspunsul: am o firma abia infiintata (iulie), neplatitoare de TVA. As vrea sa inchei un ... (vezi toată discuția)
Restituire credit patron Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, la data de 30.06.2015 am in soldul creditor al contului 4551 suma de 243.000 ron de restituit administratorului. Incepind cu data de 1.07.2015 ... (vezi toată discuția)