avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o intrebare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o intrebare?

daca am facut un contract cu executare succesiva cu o societate de furnizare a energiei electrice acum multi ani,iar dupa aceea am vandut imobilul respectiv,neefectuand transferul contractului catre noul proprietar,iar acum recent am fost chemata in judecata pentru neplata facturilor acum dupa ce au trecut 8 ani ,ce pot invoca in instanta in acest caz?,cum ma pot apara?pot invoca prescriptia?
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 15:32, 8 Septembrie 2011
prescriptia extinctiva, adica stingerea dreptului actune in sens material ca urmare a neexercitarii acestea in termen de 3 ani.

Cu stima
da,si ar mai fi ceva de adaugat,pe facturiile depuse in instanta,am vazut ca a fost schimbata tensiunea electrica in 2005 si bineinteles si contorul,poate fii aceasta o modificare adusa contractului cadru,s-au au fost facute acte aditionale?
daca dela data vanzari si pana la data chemarea in instanta , ADICA TIMP DE 8 ANI ,nu ati ,mai purtat corespondenta
cu furnizorul de curent si nici nu ati primir corespondenta , pe tema consumului de curent la domiciliul vandut , nu mai puteti fi OBLIGAT la plata c/v facturilor emise . ACTIONEAZA PRESCRIPTIEA DUPA 3 ANI . in instanta invocati acest motiv SI NU VA MAI COMPLICATI CU ALTE I N V E N T I V E care va pot c o s t a .
va multumesc mult de raspuns,asa am si procedat,sper vazand si confirmarea d-voastra,ca este alegerea buna,
cu respect,
mela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare? mmmmela mmmmela ce se intampla daca o societate de furnizare a energiei electrice a castigat in instanta plata facturilor neplatite iar cel care trebuie sa plateasca nu are ... (vezi toată discuția)
Recurs-pretentii leonida leonida am fost chemata in judecata de catre electrica pentru pretentii,judecatoria a admis lipsa calitatii procesuale pasive pe care eu am invocata,sa va explic mai ... (vezi toată discuția)
Obligatie de plata prescrisa? auricius auricius Buna ziua. Doresc sa intreb daca mai sunt obligat azi in 2014 la plata unui contract la telefonie mobila, daca contractul a fost semnat in 2004, pe o perioada ... (vezi toată discuția)