avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Este vorba despre o mostenire, o garsoniera, proprietatea bunicii mele care a murit acum cateva zile si are 2 mostenitori, o fata si un baiat, respectiv mama si unchiul meu. Mama este aici, s-a ocupat de inmormantare, iar fratele este plecat in strainatate,in Norvegia, si nu are cum sa vina decat peste 1-2 ani. Fratele doreste sa renunte la partea lui de mostenire in favoarea surorii, adica a mamei mele. Este vreo modalitate prin care el sa isi dea acordul ca renunta la mostenire, insa fara sa vina in tara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: rosetraverse , utilizator 08:20, 9 Septembrie 2011
Unchiul dumneavoastra poate trimite o procura legalizata in care mentioneaza ca renunta la mostenire si atat.Nu poate ceda mamei ceva ce nu are,dar da acesteia posibilitatea de a deveni unic mostenitor.
daca se face dezbatere si nu se prezinta fratele la notar, sa inteleg ca este cam acelasi lucru? adica nu are drept de mostenire daca nu s-a prezentat? daca este plecat in strainatate, cum se face citatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)