avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorii intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorii intretinere

Buna ziua,

Am avut o restanta la intretinere mare,asociatia m-a dat in judecata pentru recuperarea datoriei,ulterior am platit 3 sferturi din ea. Acum asociatia si avocatul care o reprezinta imi cere si onorariul de 2.000 ron,pe care asociatia l-a platit avocatului.
Intrebarea mea este: Daca in instanta nu s-a cerut decat plata intretinereii in valoare de...... fara cheltuielile de judecata ,onorariul avocatului...etc..,iar instanta a hotarat doar plata intretinerii,eu ar trebui sa platesc avocatul?

La data cand am primit hotararea de la tribunal am primit atasat si un proces verbal tip, completat cu pretentiile avocatului care a reprezentat asociatia parafat de un executor judecatoresc,dar neparafat si semnat de tribunal.

Intr-o hotarare judecatoreasca nu trebuie sa se specifice ce trebuie sa platesc? adica intretinerea datorata si onorariul avocatului?? daca nu este scris in hotarare trebuie sa o platesc? Mai ales ca avocatul asociatiei nu a cerut si onorariul ci doar datoria fata de asociatie (intretinerea).

Multumesc,

Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
nico-leta, utilizator
Cel mai recent răspuns: nico-leta , utilizator 16:00, 12 Septembrie 2011
Daca in Hotararea instantei nu este inclusa si plata cheltuielilor de judecata nu va trebui sa platiti onorariul.
As vrea sa mai adaug:cand m-am dus sa platesc si restul de intretinere mi-a spus ca nu-mi ia banii daca nu platesc si onorariul avocatului.

Asociatia a inscris deja apartamentul in foavoarea ei la oficiul de cadastru. Spuneti-mi ce e de facut .Ce ar trebui sa fac?
Achitati suma dispusa de instanta in hotarare
Daca asociatia de proprietari staruie sa nu primeasca suma,trimiteti suma prin mandat postal cu confirmare de primire pentru a proba interesul dvs de achitarea debitului
Conform art 51 din L nr 230/20077
Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului,pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate

Impunerea de sume suplimentar sumei dispuse prin hotarare de instanta de judecata,constituie abuz
Refuzul de percepere a oricaror sume in contul debitului constituie abuz
Cu siguranta va este ff greu sa rezolvati aceste hartuiri!
Nimeni nu poate impune plata cheltuielilor de judecata daca nu-s trecute in Sentinta judecatoresca!Apoi ,cand se face plata cherabila,la sediul lor,in situatie de refuz,se Notifica de primire prin Executorul judecatoresc,Asoc de prorpietari!
nultumesc pt raspuns si mai am o intrebare. In ce conditii se trece un apartament la oficiul de cadastru in numele asociatiei de proprietari? in baza a ce?

mentionez ca in continuare nu vor sa-mi accepte banii pentru restul de intretinere.imi spune sa platesc si executorul care a venit sa evalueze apt ,avoactul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiul imobiliar al asociaþiei de proprietari nichiforov vasile nichiforov vasile Sunt administratorul unui bloc din Braşov În anul 2012, asociaţia de proprietari a făcut demersurile necesare la oficiul de cadastru pentru înscrierea ... (vezi toată discuția)
Privilegiu MicaCris MicaCris Suntem o asociatie de proprietari si avem un restantier pe care l-am dat in judecata , s-a emis o hotarare. Am dori pentru a ne asigura mai bine sa instituim ... (vezi toată discuția)
Este legal sa mi se puna la intretinere cheltuielile de judecata ale unui proces viitor? ABALONE ABALONE AM RESTANTE LA INTRETINERE AM FOST DAT IN JUDECATA SI PE ULTIMA INTRETINERE AFISATA LA BLOC IMI APARE SI CHELTUIELILE DE JUDECATA CHIAR DACA SUNT CHEMAT IN ... (vezi toată discuția)