avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal sa mi se puna la intretinere cheltuielile ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal sa mi se puna la intretinere cheltuielile de judecata ale unui proces viitor?

AM RESTANTE LA INTRETINERE AM FOST DAT IN JUDECATA SI PE ULTIMA INTRETINERE AFISATA LA BLOC IMI APARE SI CHELTUIELILE DE JUDECATA CHIAR DACA SUNT CHEMAT IN ISTANTA PE 15 IUNIE 2012. CE SEINTIMPLA DACA ACHIT TOATA SUMA RESTANTA SI INTRETINEREA IN TOTALITATE PINA ATUNCI
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:01, 23 Noiembrie 2011
Nu,cheltuielile de judecata se depun la sf procesului,sau se pot cere pe cale separata si se platesc de catre cel care pierde procesul,la dvs nici n-a inceput.Daca platiti toata suma dosarul ramane fara obiect,se respinge cererea ca fiind lipsita de obiect
IN CAZUL IN CARE ACHIT TOATA INTRETINEREA VIRIND BANI IN CONTUL ASOCIATIEI IN CARE SA SPECIFIC CA PLATA REPREZINTA NUMAI INTRETINEREA NU SI PENALITATILE ,AM VREO SANSA SA NU MAI PLATESC PENALITATILE SOTIA FIIND SOMERA VENITUL FIIND SUB 1000 DE RON.STIU CA LEGEA 175 NU A FOST DELOC APLICATA MAI E VREO SANSA SA SE PRELUNGEASCA TERMENUL DE APLICARE A EI
1-Impunerea pe lista de plata lunara de intretinere de sume pentru care asociatia de proprietari nu detine temei legal constituie abuz
Poate fi impusa la plata articolul "cheltuieli de judecata"numai in situatia in care instanbta de judecata de judecata dispune hotarare care sa ramana definitiva si irevocabila prin care admite cerere asociatiei de proprietari de obligare la plata de cheltuieli de judecata
2-Chiar daca achitati intretinerea reprezenatnd debitul acumulat ,sunteti obligat sa achitati inclusiv penalitatile aplicate la sumele neachitate in termenul stabilit
3-Legea nr 175/2010 a avut perioada de aplicabilitate strict de un an,actualmente nu mai poate fi invocata
AM INTELES MULTUMESC FF MULT CE FAC DACA LA ASOCIATIE IMI CALCULEAZA IN CONTINUARE SI DUPA CE ACHIT TOATA SUMA MAI PUTIN ACEA SUMA DE 550 RONI (CHELTUIELI JUDECATA SAU DAT IN JUDECATA).CUM SCAP DACA CEI DE LA ASOCIATIE O TIN PE A LOR. SI O ULTIMA INTREBARE CUM TREBUIE SA PROCEDEZ PENTRU A CHEMA UN CONTROL FINANCIAR LA ASOCIATIE PENTRU CA SE INTIMPLA DESTULE LUCRURI NECURATE CUI SA MA ADRESEZ PENTRU A LI SE FACE UN AUDIT CUMVA
1-In temeiul art 749 din l nr 230/2007
Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta ,afisata pe lista de plata

Pentru ca asociatia de proprietari sa impuna la plata "cheltuieli de judecata",aceasta trebuie sa detina hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila
2-Daca apreciati ca detineti probe temeinice si indubitabile care sa va sustina acuzele ,puteti sesiza oficial serviciul specializat din cadrul primariei
In temeiul art 55 din L nr 230/2007
Consiliile locale,cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene,respectiv al consiliului General al Municipiului Bucuresti,execcita controlul asupra activitatii financiar -contabile din cadrul asociatiilor de proprietari,din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2011
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa ma prezint in instanta daca am achitat datoriile asociatiei de proprietari? livia2222 livia2222 Buna ziua, de curand am primit o citatie fiind chemata in instanta in proces cu Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc, in urma unor restante le ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere danutza_diana danutza_diana am datorii la intretinere si de la 1 martie ne intrerupe furnizarea apei potabile.Administratorul nu vrea sa ne dea la maina hartie decat daca achitam toate ... (vezi toată discuția)