avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea familiei ...x
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea familiei ...x

BUna ziua

Am astazi o noua intrebare...avem o casa la tara. Si o bunica. Bunica are 2 copii, pe mama mea si inca un baiat, plecat in alta localitate, departe de ea.
Noi stam foarte aproape, si de cand ma stiu eu tot pe acolo ne facem veacul. Mai mult, in ultimul timp, de cand m-am casatorit, pana si familia pe care mi-am format-o eu e acolo aproape in fiecare zi. Bunica e bolnava, nu mai face nimic singura, nici macar nu-si ia singura mancarea din frigider. NU se spala, nu se schimba, nu face NIMIC. Tot timpul trebuie sa stea cineva cu ea, asa ca, de cand a ramas fara serviciu tata nu a mai plecat de acolo. Si-ar fi putut gasi de lucru, dar am cazut cu totii de acord sa ramana cu mamaia sa aiba grija de ea- de doi ani sta acolo( trebuie sa precizez in primul rand ca nu e prima data cand se intampla asta, ca mamaia a fost bolnavicioasa si a mai ramas tata cu ea si in alti ani, in special iarna, pt ca el lucreaza i n constructii si iarna ii dadea in somaj tehnic; in al doilea rand, mamaia e SOACRA lui).
Bine inteles, toate cheltuileile cu mamaia le suporta maica-mea, toate plimbarile pe la doctori, inclusiv clinica particulara in Bucuresti, cheltuieli cu pamantul- tot ce inseamna de la arat pana la cules- cu gradina din curte, etc. Iar cand se facea recolta, banii cine-i lua? Mamaia desigur... NIciodata nu a intrebat-o nimeni pe mamaia de pensia ei,sau de banii de pe recolte, cu care sincer, nu stiu ce a facut, ca inclusiv mancare si imbracaminte tot mama ii lua.
De vreo patru ani, ne-am apucat de renovari la casa.( termopane, bai, fantana forata, acum reameanajam interiorul, schimband modul de intrare in camere- deci cheltuieli foooooarte mari) . Contrbutia e astfel: mama cu banii, sotul meu cu munca fizica.
Buuuuun...si acum urmeaza problema...Unchiul meu de la marea distanta de mamaia, care vine de doua ori pe an, sta doua zile ca musafir, gratare, odihna, umple portbagajul bine de tot si apoi pleaca, uitand si sa mai dea un telefon, ai carui copii nici nu vor sa auda de mamaia, ce credeti?????????? Are pretentii la casa.El care nu a contribuit acolo cu nimic. Nici macar cu munca fizica, sa ne fi ajutat sa terminam mai repede. NUUuu. Mai nou a inceput sa ne faca zgarciti...Nu am inteles de ce, probabil ar fi vrut sa-i umplem conturile prin banci...altfel nu-mi explic.
Noi am deschis discutia crezand ca avem cu cine vorbi, e om cu studii, patron de firma...Si i-am propus sa renunte la partea lui, sa lase casa pe numele maica-mii, ca sa nu avem probleme mai tarziu cu fosta lui nevasta care nu a facut altceva decat sa il foloseasca, iar cand a vazut ca nu mai are nici un folos material de pe urma lui, l-a lasat. Ea ar putea sa-i puna pe copii sa-si revendice partea lor de mostenire si de ce as da eu ceva unor copii care nu-s decat niste paraziti, care nu fac nimic, care nu vor decat totul pe gratis si fara sa miste un deget. Eu si familia mea si parintii mei am muncit acolo, de ce sa nu beneficieze copilul MEU.
Bine inteles i-am spus unchiului ca EL si cu noua nevasta pe care o are acum pot sa vina si sa locuiasca acolo daca vor, nu inseamna ca il excludem daca e casa pe numele maica-mii. E doar o hartie, noi vrem doar sa ne protejam de ceilalti.
Si de aici a inceput scandalul, el nevrand sa renunte, pentru ca vrea sa le lase dreptul COPIILOR lui. Care si de el isi bat joc, dar n-ai ce-i face...Cum ii educi, asa ii ai.
Intrebarea este: ce putem face noi, ca sa nu muncim si sa ne investim ultimii bani si ultima clipa libera in casa aceea si sa ne trezim ca vin altii si iau totul de-a gata.

Am scris mult, nu stiu daca are cineva rabdare sa citeasca atat, eu sper ca voi primi un raspuns...

Va multumesc

Klara S


Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:24, 8 Septembrie 2011
Sa renunte la ce? Pactul asupra unei viitoare mosteniri sunt interzise de lege si sunt nule de drept pentru ca nu are la ce sa renunte avand in vedere ca nu este nici mostenitor si nici proprietar.

Ulterior decesului fatele va putea sa renunte sau nu. In cazul in care nu renunta puteti cere iesirea din indiviziune si acordarea casei catre dvs. cu obligatia la plata unei sulte catre unchi.
Pai pentru asta era discutia, sa renunte la partea lui DUPA decesul bunica-mii.
Fooarte dreapta legea asta...
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
klara sandu, utilizator
Am inteles ca bunica e bolnava, daca nu e si senila..puteti chema notarul acasa si incheiati cu dansa un contract de intretinere ( tata, mama sau cine o ingrijeste )
Nu e senila...si daca ar vrea ar face multe, dar e comoda, ii place sa fie rasfatata, sa i se planga de mila, sa se vaite...Ea nu-si ia mancarea din frigider, dar rascoleste peste tot dupa dulciuri( are diabet si noi i le-am restrictionat ca mananca pana ajunge la glicemie 350 si incepe sa se vaite ca moare...).
Si daca incheiem contract de intretinere ne ajuta cu ceva?
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
klara sandu, utilizator
Da, contractul de intretinere este o optiune buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unchiul nu vrea sa ne dea inscris sau mostenire, ajutor BalanAlex BalanAlex Eu si Fratele meu am muncit in strainatate si am construit 3 case pe terenul unchiului, Fratele lui tata. Ei ne-au promis ça ne vor da inscris sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost ... Pavellaura Pavellaura Bună ziua.Dupa moartea tatălui meu în anul 1998 eu am fost adoptat de către unchiul meu adică fratele tatălui meu. Port același nume nu cred ca asta are ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)