avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizarile la itm sunt confidentiale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizarile la itm sunt confidentiale?

Buna ziua! Am avut o problema cu cei de la firma la care lucrez,acum o luna, am amenintat cu itm_ul ,iar atunci mi s-a spus ca o sa se rezolve la salariul urmator,adica pe 15 luna aceasta.problema este urmatoarea ieri a venit un control de la itm si bineinteles cei de la firma dau vina pe mine.se poate afla cine a facut sesizarea?Cei de la firma deja m-au amenintat,ca in cazul in care eu am fost ma concediaza.pot sa linistita ,se poate afla ca nu am facut eu sesizarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 8 Septembrie 2011
teoretic sunt confidentiale, practic eu am aflat care salariat a facit reclamatia (off the record mi-au spus cine :) ).
insa concedierea din aceasta cauza este nelegala, nu cred ca se vor risca.
Inspectorii de munca sunt obligati sa pastreze confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul muncii si sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice si persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspecţia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii juritice camimohamed camimohamed lucrez de trei luni intr-o firma de constructii,in care dupa prima saptamana mi-i s-au cerut actele necesare pt.angajare,iar cand am cerut o adeverinta ... (vezi toată discuția)
La lucru sâmbãta si fãrã plata marialia marialia Buna seara, sunt angajata de aproape 4 ani la o companie care ne cheamă la munca in fiecare sâmbătă si aceasta munca nu este reglementata prin ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea numelui reclamantului morty morty Buna ziua, Am facut o sesizare catre un organ de control la firma la care lucrez.Ideea este ca patronul a aflat ca eu am facut sesizare ssi nu stiu de ... (vezi toată discuția)