avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intrebare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intrebare

Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la Finante la un pret X si ulterior firma sa inchirieze mai departe unor diversi clienti , pe perioade scurte sau lungi, pe baza de contract de inchiriere si factura, la un pret Y , evident mai mare decat pretul X.
As dori si opinia dvs.in acest sens si anume daca exista vreo restrictie sau daca ar fi necesare unele autorizatii suplimentare fata de Certificatul Constatator obtinut de la ORC.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:48, 4 Septembrie 2008
Nu inteleg, chiar daca "proprietarul" cladirii este firma trebuie inregistrate contractele la Administratia Financiara?
Eu m-am gandit sa procedez in felul urmator:
Eu in calitate de persoana fizica si proprietar al cladirii inchiriez firmei X o cladire. Binenteles pe baza de contract inregistrat la Administratia Financiara si in urma caruia eu platesc impozit.
Mai departe firma X inchiriaza unor diversi clienti pe baza de contract si factura. Firma X plateste impozitul aferent facturii respective. In aceasta situatie mai trebuie inregistrat contractul la Administratia Financiara?
alina240 a scris:

Nu inteleg, chiar daca "proprietarul" cladirii este firma trebuie inregistrate contractele la Administratia Financiara?
Eu in calitate de persoana fizica si proprietar al cladirii inchiriez firmei X o cladire. Binenteles pe baza de contract inregistrat la Administratia Financiara si in urma caruia eu platesc impozit.
Mai departe firma X inchiriaza unor diversi clienti pe baza de contract si factura. Firma X plateste impozitul aferent facturii respective. In aceasta situatie mai trebuie inregistrat contractul la Administratia Financiara?

Draga Alina, ai perfecta dreptate.
Contractul de inchiriere dintre srl si muncitori (asa cum le zici tu) sau ma rog orice alta persoana fizica sau juridica nu trebuie inregistrat la administratia financiara.

Persoana fizica de la care srl-ul inchiriaza inregistreaza contractul la administratia financiara si plateste impozit pe venit, in ceea ce priveste srl-ul, acesta nu mai integistraza contractul intrucat el va plati impozit pe venit/profit (dupa cum este firma platitoare de impozit pe venit sau pe profit) conform facturilor emise pentru imobilul in cauza.
alina240 a scris:

Contractul de subanchiriere dintre cele doua firme nu se mai iregistreaza la Administratia Financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Diferentiere cod caen: 5520/6820 gigipinciuc gigipinciuc 5520 = facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata; 6820 = inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliareproprii sau inchiriate. Am ... (vezi toată discuția)