avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj pe cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj pe cale amiabila

As dori sa aflu mai multe detalii despre cum ar trebui sa procedeze doi soti in cazul unui partaj amiabil, care ar fi procedura!
Sunt de acord asupra impartirii bunurilor pe cale amiabila. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 1 Septembrie 2008
Mai trebuie vreo actiune in instanta sau la notar. As vrea sa aflu posibilitatea mai putin costisitoare!
Avand in vedere ca v-ati inteles pe cale amiabila nu mai este nevoie sa mergeti in instanta, pt ca si aici taxa de timbru se calculeaza in functie de valoarea bunurilor.

In ceea ce priveste valoarea taxelor notariale, ar fi indicat sa va adresati unui notar.
Partajul bunurilor comune dupa desfacerea casatoriei se poate face:
- pe cale conventionala . Pentru efectuarea partajului conventional, trebuie sa existe acordul unanim si valabil exprimat al sotilor.
- pe cale judiciara .Partajul judiciar este realizat de instanta de judecata.

Solutia unor cheltuieli minime este partajul judiciar. Se plateste o taxa judiciara de timbru fixa, daca nu se contesta bunurile de impartit, valoarea lor, drepturile sau marimea drepturilor codevalmasilor, si timbru judiciar de 0,3 lei.
La termenul de judecata puteti merge in fata instantei cu intelegerea pe care ati facut-o. Instanta va lua act de aceasta intelegere, urmand sa pronunte o hotarare de expedient. Prin hotărârea de expedient instanţa confirmă judiciar tranzacţia pe care o include în dispozitivul actului de procedură, nefiind necesară o motivare.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)
Tranzactie divort lada lada Buna seara, la o tranzactie de partaj trebuie sa dechizi o actiune de divort sau sau o tranzactie de imobil se poate face pur si simplu? si apoi sa deschizi ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri din casatorie ely_manu ely_manu Buna ziua! Am divortat de sotul meu in urma cu o luna la starea civila.Daca divortul a fost de comun acord si s-a incheiat amiabil se mai poate face ceva in ... (vezi toată discuția)