avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dobanda = penalitati intarziere?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dobanda = penalitati intarziere?

Am si eu o nelamurire. Daca in contractul cu clientul am prevazut o penalitate de intarziere de 0,1% pe zi, cand il dau in judecata pot sa cer si dobanda. Sau dobanda e acelasi lucru cu penalitatea si nu pot sa cer decat ce-i prevazut in contract?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 12:19, 2 Septembrie 2008
Nu poteti cere decat ce-i prevazut in contract.
penalitatea se cere si si se acorda numai daca este mentionata in contract, dobanda legala se poate solicita si daca nu este mentionata in contract in baza art.43 din codul comercial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi la obligatii comerciale fara contract in forma solemna Carmen Curelea Carmen Curelea Am si eu o nelamurire : cum se pot calcula dobanzi / penalitatii de uintarziere la plata facturii atuncii cand nu este contract comercial in forma scrisa ... (vezi toată discuția)
Penalitati bissy_ralu bissy_ralu buna ziua. daca o societate nu si-a insusit facturile prin semnarea lor dar le-a platit dupa data scadentei, se poate sa cer, in calitate de creditor, dobanda ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere/dobanda comerciala sophia_sb sophia_sb A avut cineva vreun dosar, in care obiect era plata de penalitati/dobanda comerciala pe ultimii trei ani, calculata la facturi care au fost achitate prin ... (vezi toată discuția)