avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna seara,am lucrat pana acum doua luni la o societate comerciala,apoi am plecat la alta pentru un salariu mai bun.Azi patronul imi aduce la cunostinta(verbal) ca afacerea nu merge si din 01 oct 2011 va desfiinta postul .In aceasta situatie pot beneficia de ajutor de somaj?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 9 Septembrie 2011
cat ati lucrat pana acum 2 luni?
14 luni plus 2 luni fara intrerupere,vechime am peste 30 ani,multumesc.
In niciun caz sa nu va dati demisia!
1. Daca va desfiinta postul ocupat de dvs. atunci trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Vedeti insa ca angajatorul are obligatia legala sa va acorde un preaviz de minimum 20 de zile lucratoare, perioada in care veti merge la serviciu si veti fi platit si abia apoi inceteaza CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare munca dupa cic ancavasilache ancavasilache Buna, As avea si eu o nelamurire: In 1 oct 2011 urmeaza sa imi inceteze concediul pentru cresterea copilului care implineste 2 ani. Am fost in concediu pe ... (vezi toată discuția)
Daca demisionez conform art. 81, alin. 7 codul muncii beneficiez de indemnizatie de somaj? costea_sv costea_sv locul in care lucrez momentan se desfiinteaza si prin urmare angajatorul ne cere sa ne dam demisia cu art 81 alineatul 7 . daca semnez demisia mai beneficiez ... (vezi toată discuția)
Conflict munca dany.ctyn dany.ctyn patronii mei desfinteaza societatea si ne cere sa facem o cerere de demisie pe motiv ca unul dintre ei infiinteaza in cateva zile o noua societate si ne va ... (vezi toată discuția)