Sunt absolventa de facultate si in cateva zile ma voi angaja.Am terminat teatru si voi fi actrita intr-un teatru de provincie.Am auzit de o prima de instalare daca-ti schimbi domiciliul si daca te angajezi dupa absolvire.Cei de la somaj mi-au spus ca nu pot beneficia de aceata prima deoarece nu sunt somera cu indemnizatie.Mentionez ca m-am inscris la somaj dar sunt colaboratoarea unui teatru si nu beneficiez de ajutor de somaj.De la somaj am primit o hartie pe care directorul teatrului trebuie s-o trimita la somaj cu ce posturi vacante are,iar ei sa ne trimita pe noi.Legea nu este clara deloc.nu stiu cum sa procedez.va multumesc
Trebuie sa va prezentati toate, la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sa completi o cererea de înregistrare. Conform Legii 76/2002 în termen de 60 de zile de la absolvire daca va înscrieti în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă puteti beneficia de aceste facilitati. Absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la şomaj şi se angajează în perioada de acordare a acestuia beneficiază de o sumă neimpozabilă, egală cu indemnizaţia de şomaj pe care ar fi primit-o pană la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Suma cumulată cuvenită se acordă după 12 luni de la data angajării.
Potrivit art. 75 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.
Drepturi
aniriris
va intreb altfel.Daca sunt absolventa si ma angajez fara ajutorul AJOFM pot beneficia de prima de angajare,de incadrare.Prima de instalare stiu ca nu pot primi ... (vezi toată discuția)