avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

Buna seara,

Intrun SRL sunt doi asociati X si Y cu cota egala. Asociatul X are si functia de administrator, la un control s-a dovedit ca administratorul asociat X a fraudat societatea cu o suma de bani importanta. Poate fi acuzat de delapidare sau de o infractiune minora la legea 31?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:44, 9 Septembrie 2011
E greu de presupus ca un administrator de societate poate fi asimilat unui gestionar pentru a fi cercetat pentru delapidare ... exista alte cai pentru a-i atrage raspunderea si pentru a recupera prejudiciul produs, in functie si de atributiile, responsabilitatile si sanctiunile stabilite in sarcina administratorului prin actul constitutiv al societatii.
Am uitat sa precizez, au fost decontate facturi si chitante care ulterior s-au dovedit a fi false.
Administratorul unei societati comerciale este considerat functionar de catre legea din Romania.
Da, administratorul poate raspunde penal in conditiile in care i se va dovedi vinovatia.
Din ce spuneti ar cam exista probe certe.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se probeaza delapidarea bogdan12 bogdan12 Pentru a proba delapidarea, acuzatorul trebuie sa probeze ca acuzatul avea calitatea de gestionar al bunurilor? Eu nu aveam nici fisa postului, nici un proces ... (vezi toată discuția)
Incadrare fapta penal boureanulidia boureanulidia Buna ziua Am fost administrator la o firma cu 2 asociati in perioada 2007-iunie 2009, cind am predat administrarea celuilalt asociat. In aceasta perioada, in ... (vezi toată discuția)
Delapidare andrea1414 andrea1414 un gestionar,vinde marfa cu acordul verbal al firmei,doar pe baza de facturi fiscale,in rate.clinetii nu platesc ratele.acesta este cecetat de delapidare.nu ... (vezi toată discuția)