avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare absolventi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare absolventi

Buna-ziua, va rog sa imi acordati cateva sfaturi.
Am o firma si vreau sa angajez un proaspat absolvent de facultate- pana acum nu aveam nici un angajat pe firma. Acest absolvent a depus luna trecuta la AJOFM un dosar cu copie de pe act de studii universitare, de pe act de identitate si adeverinta medicala, si i s-a spus sa vina dupa 1 septembrie cu actele in original pentru somaj.
Eu vreau sa agajez aceasta persoana, ce acte imi trebuie afara de copii de pe actele de identitate, cazier, analize medicale si act de studii?
Pentru a beneficia de subventia de la stat stiu ca trebuie sa semnez o conventie cu AJOFM, dar cand fac acest lucru - trebuie sa inregistrez mai intai contractul de munca la ITM?
Ca eu sa nu platesc impozite la stat pe acest salariu, ce suma maxima pot scrie in contractul de munca, caci am inteles ca asa vin banii de la stat, prin decontarea impozitelor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa21 , utilizator 15:13, 5 Mai 2010
ankvasile a scris:

stiam despre obligatiile angajatorului insa mi s-a spus la incheierea contractului ca si eu am obligatia la randul meu de a nu inceta contractul de munca mai devreme de 12 luni.

Ati primit banuti la o luna- doua de la angajare de la AJOFM? Daca da pe acei banuti trebuie sa ii returnati, in cazul in care va dati demisia si nu va angajati in maxim o sapt in alta parte.
Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = 1080lei). Avand in vedere ca de la data de 1 ianuarie 2009 salariul minim s-a majorat la 600 lei, as dori sa aflu daca eu beneficiez de aceasta crestere,adica 1200lei sau raman incadrat la vechiul salariu.
Va multumesc anticipat!
Ati pus aceasta intrebare si pe forumul de dreptul muncii, insa va raspund eu, din nou.
Nu conteaza daca ati beneficiat sau nu de subventie, dvs sau angajatorul. Este cu totul altceva, nu luati in considerare. Dvs aveti dreptul la cresterea salariala despre care ati scris mai sus, incepand cu data de 01.01.2009. Faceti o cerere scrisa angajatorului, iar daca acesta nu va solutioneaza pozitiv cererea in termenul prevazut in ROI al societatii, faceti o sesizare la ITM sau adresati-va cu o cerere de chemare in judecata la tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul.
sunt absolventa de facultate si urmeaza sa ma angajez pe un post de secretara. 720 lei este salariul care mi se cuvine? deja nu mai stiu si nu mai inteleg nimic
Depinde de cerintele de studiu formulate de angajator pentru ocuparea postului. Codul COR pentru secretara este
411501, cu cerinta de studii medii, aplicandu-se astfel coeficientul de ierarhizare 1,2 . In acest caz, este corect cuantumul pe care l-ati specificat. Insa este posibil ca angajatorul sa aiba alte conditii de studii...

Alte discuții în legătură

Incadrarea in munca marialb marialb Ași vrea să aflu care sunt facilitățile unei firme,în situația angajări unui somer cu diplomă de bacalaureat și studi superioare în ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Vioreld Vioreld salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la ... (vezi toată discuția)
Dati-mi un sfat! bobo2010 bobo2010 Buna ziua! M-am angajat acum 1 an si 10 luni la o firma, printr-o conventie de 3 ani pentru tinerii absolventi.Pe scurt contractul semnat intre firma si ... (vezi toată discuția)