avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martorii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martorii

buna ziua,am depus o plingere penala la politie ptr lovire (5 zile medicale),fapta s.a produs ziua in amiaza mare...am dat vre.o cinci nume de martori care au asistat la producerea faptei...politia spune ca eu trebiue sa vb cu martorii respectivi ptr a venii la politie sa dea o declaratie..este normal si corect cea ce sustin dumnealor??unii dintre martori nu vor sa se implice,la altii le ste teama...ce solutie am ptr a rezolva aceata problema...totusi am fost lovit ziua in amiaza mare si mi se pare corect si moral ca cei care au facut acest lucru sa fie sanctionati..multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:27, 9 Septembrie 2011
Nu este normal, iar de astfel de probleme se ocupa orgnele de urmarire penala
Nu dv. trebuie sa ii convocati la audieri...
Adresati-va comandantului , daca sunteti nedreptatita, in cursul urmaririi penale, si depuneti sesizare
Potrivit dispoziţiilor art. 78 din Codul de procedură penală martorul este: „persoana care are cunoştinţă despre vreo faptă sau vreo împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în procesul penal”.
La cererea organului de urmărire penală ori a instanţei de judecată, orice persoană care are cunoştinţă de existenţa unor probe sau deţine mijloace de probă, este obligată să le aducă la cunoştinţă sau să le înfăţişeze.
Citarea
1. Organul de cercetare sau instanţa de judecată poate dispune citarea martorului într-o cauză atunci când există indicii că are cunoştinţă de o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului.

Depuneti in scris la organul de cercetare penala numele ,prenumele si adresa martorilor,in vederea audierii lor.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
va multumesc...cind am auzit ca trebuie sa conving si sa aduc eu martorii sa depuna marturie nu mi.a venit cred...mentionez ca cel cre m.a lovit are rude in politie chiar in locu cu pricina...as putea cere sa se ocupe altcineva de acest caz ,cineva sa fie impartial .corect,si sa nu fie influentat de acea ruda din politie?...multumesc
In acest sens,depuneti la procurorul de caz lista cu acesti martori si specificati faptul ca faptuitorul are rude in cadrul sectiei de politie respective.Este dreptul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul partii civile, ca martor in proces penal pe latura civila. ce parere aveti? Cristina Pielmus Cristina Pielmus Intr-un proces penal as vrea sa aduc ca martor pe latura civila pe sotul unei parti civile. Parerea mea este ca sotul cunoaste cel mai bine suferintele prin ... (vezi toată discuția)
Citatie dragosdys dragosdys Buna ziua, Am primit acasa o citatie la un proces pe data de 5 iulie, la acelasi proces a mai primit o citatie o ruda de mea(care este si parte vatamata) in ... (vezi toată discuția)
Martor cu avocat Titel10 Titel10 Sunt citat ca martor intr-un proces penal (fond); trebuie sa ma duc personal sau pot sa trimit un avocat? (cu alte cuvinte daca se prezinta avocatul sa nu ... (vezi toată discuția)