avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipotecare bun concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipotecare bun concesionat

poate fi ipotecat un teren asupra caruia ai drept de concesiune iar constructia de pe teren este proprietatea concedentului?
Cel mai recent răspuns: petrisor dumitru , utilizator 16:20, 8 Octombrie 2010
Buna ziua,
Am un teren ipotecat pe 49 ani.
Doresc sa fac o investitie pentru construirea unei hale.
Banca doreste sa ipotecheze si terenul in perioada finantarii.
Primarie nu este de acord ca nu are baza legala.
Totusi se poate ipoteca temporar terenul.
Multumesc .
...pozitia bancilor e cam asta..iau in garantie terenul in concesiune cu conditia ca termenul concesiunii sa depaseasca durata creditului...dreptul de concesiune este un dezmembramant al proprietatii publice insa sa nu uitam ca din momentul dobandirii concesiunea intra in patrimoniul privat al concesionarului si in consecinta desi proprietatea nu poate fi ipotecata consider ca dreptul de concesiune poate fi ipotecat impreuna cu constructia...e aceasi situatie cu terenul aferent apartamentelor de sub blocurile construite inainte de revolutie proprietatea statului...proprietarii apartamentelor au un drept de folosinta asupra terenului insa nu am auzit cazuri in care banca sa refuze ipotecarea pe motivul ca terenul e doar in folosinta si nu in proprietate...
Buna seara! Nu se poate. Nu puteti ipoteca un bun care nu este proprietate dvs. Dvs. sunteti concesionar si va folositi de imobil, nu aveti posibilitatea de a-l ipoteca.
...si in cazul superficiei proprietatea asupra terenului nu apartine proprietarului constructiei si totusi poate fi ipotecat odata cu constructia...deci, argumentul dvs nu e bun cum ca daca nu imi apartine proprietatea nu pot ipoteca...
Buna ziua,
Desi concesiunea este pe 49 ani, doresc urmare a cererii bancii,
ipotecarea limitata pe 5 ani. Imi asum toate consecintele legale in aceasta perioada.
Primarul refuza ipotecarea, chiar limitata.
Cunostea de la inceput motivul concesiuni.
Imi ingradeste dreptul de a realiza investitia.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat iuliainstant iuliainstant Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: cine este proprietarul constructiei ridicate pe un teren concesionat de la consiliul local? Concesionarul - ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)