avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1) ARR 2) Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1) ARR 2) Demisie

1) Posed atestat transport marfa valabil pana 2014 tip vechi( tip carton).As vrea sa-l schimb pe tip nou (cartela driver qualification card). Am intrebat la ARR si mi sa raspuns ca fara examen nu pot sa-l schimb,nu contand ca cel vechi este inca valabil.
Intrebarea mea este ce este de facut.
2) Lucrez la o firma care este ramasa in urma cu plata salariilor(in cazul meu din luna mai-iunie) si plateste o data sau de 2 ori secvente din lunile anterioare dar nu poate sa ajunga cu plata la zi.Am semnat actul care ma obliga in caz de demisie la preaviz de 20 de zile. Intrebarea mea este daca ma poate obliga in caz de demisie sa mai lucrez 20 de zile tinand cont de faptul ca este ramasa in urma cu plata salariilor si stiind faptul ca nici nu o voi primii dupa plecare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:52, 10 Septembrie 2011
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi încontractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut încontractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai marede 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie,respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii careocupă funcţii de conducere
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorulnu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
ionelmic a scris:

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi încontractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut încontractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai marede 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie,respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii careocupă funcţii de conducere
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorulnu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

:offtopic:
daca tot citati dintr-un act normativ , poate si-l mentionati care este acesta ...:) ... in speta , este vorba despre art.81 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie kenzokent kenzokent Buna ziua, Vreau sa imi dau demisia si vreau sa stiu unele detalii, si daca s-a mai schimbat ceva: Perioada de preaviz este de 20 zile, unde esti ... (vezi toată discuția)
Durata preavizului teea-g teea-g Buna ziua! Nu stiu sigur cum se procedeaza pt ca este prima oara cand scriu pe un forum. Mi-am dat demisia , totul s-a facut cu acordul ambelor parti , mi s-a ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz!!!! baciulik baciulik Buna ziua, am o problema la munca, lucrez in cadrul unei case de pariuri, unde sunt probleme legate de securitate pentru operatori, chiar aseara fiind un ... (vezi toată discuția)