avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri.la cat timp se aloca banii pe concediile medicale si cele de sarcina si lahuzie?
la inceputul lunii mai am avut concediu medical si incepand cu sfarsitul aceleiasi luni am inceput cel de sarcina si lahuzie si am concediu si in momentul de fata.este posibil ca angajatorul sa-i fi primit si sa nu-mi fi spus?
Cel mai recent răspuns: loredana vatradornei , utilizator 12:32, 10 Septembrie 2011
loredana vatradornei a scris:

Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri.la cat timp se aloca banii pe concediile medicale si cele de sarcina si lahuzie?
la inceputul lunii mai am avut concediu medical si incepand cu sfarsitul aceleiasi luni am inceput cel de sarcina si lahuzie si am concediu si in momentul de fata.este posibil ca angajatorul sa-i fi primit si sa nu-mi fi spus?

Dumneavoastra trebuia sa fiti platita pentru perioada in care ati avut concediu medical, din fondurile angajatorului. Acesta isi poate recupera banii pe care vi a platit, de la stat prin intocmirea si depunerea la casa de sanatate a unui dosar. Aceasta e treaba lui, nu a dvs. In cazul in care nu v-a platit perioada de concediu a comis un abuz....
va multumesc.este valabil si pentru cel de sarcina si lahuzie sau doar pt cel medical?as mai avea o imntrebare.este obligatoriu ca eu sa imi iau obligatoriu 126 de zile de concediu inaintea depunerii dosarului pentru cresterea copilului?eu am doar 124.conteaza?
Sarcina si lauzia tot medicale sunt...Putem spune corect astfel: concediile medicale sunt de mai multe felui, si anume:
Concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca
Concediile si indemnizatiile pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca
Concediul si indemnizatia de maternitate ( sarcina si lauzie)
Concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav
Concediul si indemnizatia de risc maternal
Referitor la obligativitatea satisfacerii concediului de maternitate iata ce spune OUG 111/2010
Art. 23. -(1) Dreptul reprezentand indemnizatia pentru cresterea copilului se cuvine dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nasterii copilului, indiferent de persoana indreptatita care solicita dreptul, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
Pe cale de consecinta sunt OBLIGATORII 42 de zile dupa nastere!!!
va multumesc.asta inseamna ca pot sa imi depun dosarul cu incredere?
loredana vatradornei a scris:

va multumesc.asta inseamna ca pot sa imi depun dosarul cu incredere?

Cu incredere doar daca aveti minim 42 de zile dupa nastere!!!

Alte discuții în legătură

Concediu postanal monalisaalina monalisaalina Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema;ca angajator care imi este obligatia,o angajata insarcinata a intrat in concediu medical inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate / indemnizatie de ingrijire si crestere copil biasro biasro Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la concediu de maternitate si la indemnizatia de ingrijire si ... (vezi toată discuția)
Inca nu sunt in concediu prenatal in luna a 8-a de sarcina anysa90 anysa90 Buna!Imi platesc singura contributiile la cartea de munca la o intreprindere individuala as dori sa stiu de ce nu m-a bagat inca in concediul prenatal desi am ... (vezi toată discuția)