avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri.la cat timp se aloca banii pe concediile medicale si cele de sarcina si lahuzie?
la inceputul lunii mai am avut concediu medical si incepand cu sfarsitul aceleiasi luni am inceput cel de sarcina si lahuzie si am concediu si in momentul de fata.este posibil ca angajatorul sa-i fi primit si sa nu-mi fi spus?
Cel mai recent răspuns: loredana vatradornei , utilizator 12:32, 10 Septembrie 2011
buna dimineata.eu pot afla daca banii pe concediu au fost virati in contul firmei la care lucrez?
va rog sa-mi raspundeti
Nu , iar procedura de recuperare a banilor de la casa de sanatate e destul de anevoioasa si indelungata!! Statul nu isi plateste datoriile care societati asa de usor si repede!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
leuca_luminita, utilizator
1. Daca angajatorul nu v-a platit indemnizatiile pe certificatele medicale depuse de dvs. faceti o sesizare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care il va sanctiona pe angajator cu amenda si il va obliga sa plateasca indemnizatiile ce vi se cuvin.
2. Regula prevazuta in OUG 158/2005 este ca angajatorul sa plateasca indemnizatia si apoi sa o recupereze de la CJAS (chiar daca asta se face mai tarziu).
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postanal monalisaalina monalisaalina Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema;ca angajator care imi este obligatia,o angajata insarcinata a intrat in concediu medical inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate / indemnizatie de ingrijire si crestere copil biasro biasro Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa ma ajutati cu informatii referitoare la concediu de maternitate si la indemnizatia de ingrijire si ... (vezi toată discuția)
Inca nu sunt in concediu prenatal in luna a 8-a de sarcina anysa90 anysa90 Buna!Imi platesc singura contributiile la cartea de munca la o intreprindere individuala as dori sa stiu de ce nu m-a bagat inca in concediul prenatal desi am ... (vezi toată discuția)