avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz la angajat necalificat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz la angajat necalificat

Buna ziua!
Un angajat necalificat este obligat sa isi depuna preaviz de 15 zile ?
Ce spune legea?
termenul de preaviz este cel stabilit de părți în contractul individual de muncă sau cel prevăzut în contractele colective de muncă, și nu poate fi mai mare de 20 de zile ptr salariații cu funcții de executie. așa zice codul muncii, art. 79 alin. 4
DEDITA MIHAELA a scris:

...... așa zice codul muncii, art. 79 alin. 4

Poate vreti sa spuneti art.81 alin.4 C.mun. ... dupa republicarea din 18.05.2011 , articolele au primit o noua numerotare.

si in loc de 20 zile sunt 20 de zile lucratoare termenul maxim de preaviz pentru functiile de executie.

Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
așa este. scuze. am rămas în minte cu veche formulă și nu aveam codul în față.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa stau in perioada de preaviz la demisie CGA CGA Buna, Va rog sa imi spuneti cat trebuie sa stau in perioada de preaviz. Eu am fost angajat pe vechiul cod al muncii(acum 1 an) si nu stiu acum cu noul cod al ... (vezi toată discuția)
Demisie art 79 sau 81 conf noului cod republicat??/ alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Astazi am avut doua decizii de incetare conf art 79-7 respectiv 79-4; conf Codului Muncii Republicat la ... (vezi toată discuția)
Incetare cim demisie anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul cand un angajat isi da demisia pe 13 dec 2011, termen preaviz 20 zile lucratoare care se termina pe 12 ian ... (vezi toată discuția)