avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... consecinte ale noului cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

consecinte ale noului cod penal

as dori parerea unui specialist care ar putea sa-mi explice consecintele noului cod penal in ceea ce priveste uciderea din culpa. SOTUL MEU A FOST CONDAMNAT LA 3 ANI INCHISOARE PT. UCIDERE DIN CULPA (ART 178, alin. 3). in prezent a ispasit 6 luni si as dori sa stiu daca situatia lui poate fi schimbata odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal. Sotul meu nu a avut antecedente penale. In momentul accidentului lucra in cadrul MAI.
Cel mai recent răspuns: dannyel_dobre2 , utilizator 17:30, 10 Septembrie 2011
Noul Cod penal inca nu intra in vigoare, stimata doamna. :(
miercuri seara s-a anuntat la televizor ca la 1 octombrie va intra in vigoare noul cod penal. Pe deasupra am primit informatii de pe forum ca va interveni o gratiere care va viza pedepsele de pana la 5 ani.
Imi cer scuze, eu nu sunt avocata, insa nu a aparut inca legea de aplicare a Noului Cod Penal. Din ceea ce am citit eu pana acum pe acest forum. La 1 octombrie intra in vigoare Codul Civil si Codul de Procedura Civila.

Nici despre gratiere in viitorul apropiat nu am auzit, sunt doar zvonuri. :sorry:
stirea era despre codul penal si sper ca asa va fi. nu sunt suparata pe nimeni, doar caut raspunsuri pt. problema care ma intereseaza. Sper sa imi recapat sotul cat mai repede pt. ca nu ma mai pot descurca singura.
Doamna, va doresc sa vi se indeplineasca aceasta dorinta.
:vishenka:

Alte discuții în legătură

Cod penal claudiadiana claudiadiana sotul meu este condamnat la 3 ani inchisoare pentru ucidere din culpa (accident rutier). este arestat de 5 luni. as dori sa stiu daca in urma intrarii in ... (vezi toată discuția)
noul cod penal sofiaelena sofiaelena va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011? prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au ... (vezi toată discuția)
Cod penal ContSters196871 ContSters196871 cine stie cand va intra in vigoare noul cod penal, era vorba ca in octombrie? pentru cei care executa o pedeapsa se pune in aplicare sau nu? mai auzeaam ceva ... (vezi toată discuția)