avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda se comunica la Fisc?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda se comunica la Fisc?

Buna, am luat o amenda de 7 milioane pt doua palme ,asta conteaza mai putin cred,politistul care mi-a dat amenda ma si lovit din pacate martori nu sunt si nu prea am ce face ,nu am semnat procesul verbal ce pot sa patesc daca nu platesc amenda in cazul in care nu am semnat procesul verbal si nu platesc amenda,daca nu platesc imi va veni ceva prin posta sau?:P,as dori un raspuns cat mai complet in ceea ce priveste consecintele neplati.:(( =D> X-(
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:51, 10 Septembrie 2011
Daca nu ati semnat procesul verbal, il veti primi acasa si il veti putea contesta in 15 zile. Daca aveti cu ce, adica probe. Nesemnarea procesului verbal de contraventie/constatare nu are ca efect asumarea ori recunoasterea culpei mentionate in acesta, ci doar luarea la cunostinta. Daca nu achitati, aceasta amenda va fi comunicata Fiscului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Verificati la impozitele locale daca s-a inregistrat deja amenda.
Da, procesul verbal de contraventie va fi trimis prin posta si veti fi dat, daca nu achitati, in debit si la Fisc. Daca nu atacati procesul verbal, el va deveni titlu executoriu, fara alta formalitate. Executarea silita a creantei fiscale se face conform prevederilor Codului de procedura fiscala. Daca amenda nu e achitata in 30 de zile si nu exista posibilitatea executarii silite (contravenientul nu are loc de munca, bunuri care sa fie urmarite) fiscul va sesiza instanta de judecata care va transforma amenda in munca in folosul comunitatii pentru o durata maxima de 50 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiei necomunicat contravenientului pe baza caruia primaria a emis un titlu executoriu raduiulian92 raduiulian92 Primaria, respectiv Serviciul Public de Impozite si Taxe, poate emite Somatie de plata si, atasat de aceasta, un titlu executoriu pe baza unui proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nesemnat George93GL George93GL Buna ziua. Procesul verbal(amenda,politia rutiera) nesemnat ajunge in mod normal acasa in maxim 30 de zile pentru a nu fi lovit de nulitate absoluta.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)