avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune drepturi litigoase???
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune drepturi litigoase???

Buna ziua!
Pe rolul instantei exista un dosar pentru recuperarea taxei de poluare platita pentru un autoturism achizitionat de societate. In acelasi timp societatea este in curs de dizolvare.
Cum se poate face pentru a se putea incasa, in eventualitatea castigarii cauzei, a acestei sume?
Societatea poate face o cesiune de drepturi litigioase?
Daca da, o poate face unui asociat al societatii ?
Cel mai recent răspuns: oana_alexandra , utilizator 09:07, 15 Septembrie 2011
parerea mea este sa vindeti creeanta ,in functie de etapa in care sunteti cu dizolvarea
evitati problemele cu fiscul la incasarea banilor
nu o poate face..
fiind in procedura de dizolvare, drepturile vor fi preluate de catre entitatea nou infiintata...
Asemenea obligatiilor!!!
Societatea e in lichidare, nu in dizolvare.
Ma poate ajuta cineva cu vreo idee sau un model de cesiune a drepturilor litigioase????
Chiar nu stie nimeni ce s-ar putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)
Cum se poate inchide o firma predaradu predaradu Ma numesc Preda Radu si sunt asociat la o societate comerciala cu raspundere limitata; societatea a fost inviintata in urma cu 2 ani, nu a avut ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal impozit pentru cladire madalina_m madalina_m deci , am avut o societate sediul social la mama cu un contract de comodat. societatea nu a functionat de la infiintare pana acum , au fost depuse ... (vezi toată discuția)