Buna ma numesc Valentina si am si eu o problema si sper ca ma puteti ajuta..eu am 17 ani si am o relatie de 2 ani cu un baiat de 20 iar parinti mei sunt inpotriva noastra daca as pleca cu el sa ne mutam impreuna ce sar putea intampla daca unul din parinti ar depune plangere la politie.multumesc
Art. 198. Cod penal
- Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
Ori, in conditiile in care acxtul se savarseste cu acordul partilor, ambii avand peste 15 ani, nu poate fi vorba nici de viol, nici de act sexual ci minori.
Problema este daca veti dori sa va casatoriti legal, pentru ca art. 4 din Codul familiei spune:
Art. 4
Vârsta minima de casatorie este de optsprezece ani.
Pentru motive temeinice, minorul care a implinit vârsta de saisprezece ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai, ori, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.