Buna ziua,
Nu sunt avocat si nici nu cunosc bine codul muncii. Insa, din cate stiu eu, angajatorul este obligat sa primeasca inapoi femeile care vor sa revina din ccc pe acelasi post sau pe unul similar, cu acelasi salariu timp de minim nu-stiu-cate luni. Asadar nu va poate concedia chiar daca s-a desfiintat postul. Poate exista pe forum cineva cu studii juridice care sa confirme asta pe baza legislatiei...
Am gasit chiar pe forum ceva ce sper sa va fie de ajutor:
www.avocatnet.ro/content/for...
"Obligatia de a reprimi salariatul la munca
- vine din regelemntarea cazurilor de suspendare a contractului de munca. Concediul de crestere copil e un caz de suspendare "la initiativa salariatului", prin urmare revenirea se face la initiativa salariatului.
- LEGE Nr. 202 din 19 aprilie 2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati
ART. 10
(6) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Interdictia de concediere pentru necorespundere profesionala timp de 6 luni de la revenire:
CCMUN 2007 - 2010 (in prezent expirat!!!!!)
76.(3) Pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
Atentie: salariatii puteau fi concediati pentru alte motive!
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for... >