avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fuziune companii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fuziune companii

Buna ziua! In cazul in care compania la care sunt angajata, a fuzionat cu alta copmpanie, iar eu ma aflu in CIC (Concediu de crestere copil), eu voi mai fi protejata la terminarea CIC-ului? Compania actuala mai are obligatia sa ma pastreze cele 6 luni de zile, conform legii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 3 Mai 2017
Potrivit art.173 alin.2 C.mun., drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului. /b]

Prin urmare, la revenirea din CCC, cesionarul are interdictie de a va concedia pe o durata de 6 luni de la data revenirii din CCC, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluat de alta firma in timpul concediului medical gluten gluten Societatea unde lucrez,o preea o alta firma .Eu sunt in concediu medical (am suferit un AVC ) .Am inteles ca tot personalul o sa treaca pe somaj...Eu am toata ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul un an roxana-79 roxana-79 Buna, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie - daca mama se intoarce din cocediu de ingrijire copil inainte de implinirea varstei de un an, aceasta ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata - societate absorbita prin fuziune mariapop01 mariapop01 Buna ziua, Lucrez la o societate comerciala care a fost preluata de catre o alta societate prin fuziune prin absorbtie. La sfarsitul anului curent, sicietatea ... (vezi toată discuția)