avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
<Crima perfecta nu exista in astfel de situatii.Adica in cea de genul uciderii sotiei. >
<Crimele acelea de la Revolutia din 89 reprezinta altceva.
In harmalaia in care a existat trageau unii in altii...
A fost un soi de mic razboi civil.>
Îmi pare rău să vă contrazic, deoarece apreciez postările d-voastră, dar în acest caz nu aveţi dreptate. Spre ex., şi există în lume nenumărate astfel de cazuri, aţi auzit de cazul lui William Herbert Wallace acuzat de uciderea soţiei şi mai apoi achitat?!
Încă odată, ,,crima perfectă” este crima nesoluţionată a cărei autori rămân nepedepsiţi!
În criminalistică adevărul poate părea uneori neverosimil! Aşa cum bine-aţi afirmat încă de la început, infracţiunea de omor fără cadavru (sau urme ale distrugerii acestuia), nu există!
Aha! Cât de proşti am putut fi ca, să tragem unii în alţii! Hai să nu bagatelizăm ce s-a întâmplat atunci! Dosarul Revoluţiei se află în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Eu nu cred că n-aţi înţeles subtilitatea mesajului (aici putem vorbi de complicitatea Statului) şi nu am dat întâmplător acest exemplu, deoarece la 20 de ani de la Revoluţie, datorită imobilităţii şi lipsei de presiune a societăţii civile, după atâta amar de vreme ,,Dosarul Revoluţiei” este nesoluţionat, deci prin extrapolare, până la condamnarea(achitarea) făptaşilor le-am denumit (în mod impropiu), ,,crime perfecte”(vedeţi definiţia)! Am vrut să scot în evidenţă disproporţia interesului arătat de organele Statului şi de opinia publică faţă de Dosarul Revoluţiei şi cazul avocatei ,,y”! Este foarte interesant de observat cât de uşor poate fi manipulată (conştient) cu ajutorul massmediei o întreagă populaţie şi deturnată atenţia de la problemele primordiale ale societăţii! Că este avocata ,,x” sau nea’ ,,x”-ulescu din comuna ,,Înfundatele” prea puţin mă interesează, pentru că astfel de fapte au existat dintotdeauna! În schimb, îmi pasă foarte mult de siguranţa cetăţeanului în general şi în particular a familiei mele şi de cât de bine reuşesc organele Statului să prevină sau să descurajeze astfel de fapte prin prinderea şi condamnarea expeditivă a infractorilor! Subiectul crimelor de la Revoluţie a devenit în timp unul răsuflat şi neinteresant, în schimb, comparativ, câtă vervă, discuţii aprinse şi isterie mediatizată a generat cazul avocatei ,,y”!