avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna ziua .Am fost mandatat de un propietar sa ma ocup de mansarda unui imobil cu mai multi locatari.cum ii pot evacua in conditiile in care acestia nu mai poseda acte de spatiu (contract de inchiriere) valabile,iar unii dintre ei nu mai locuiesc efectiv de 1 an in imobil.Cum pot intra in posesia spatiului fara a-mi crea probleme in justitie.Va multumesc anticipat.
Cu titlul de proprietate al imobilului in mana si cu procura prin care a-ti fost mandatat sa va ocupati de acest lucru, mergeti la acele persoane si le explicati ''cu frumosul'', daca nu merge, chemati politia si ii acuzati de tulburare de posesie....etc..
Daca nici cu politia nu merge, nu aveti ce sa faceti de cat actiune in instanta...
Toate bune :)
In lipsa unui tiltu executoriu, altul decat hotararea judecatoreasca, numai prin proces in instanta puteti obtine evacuarea. Acest lucru, pentru ca aveti nevoie de un titlu executoriu - in acest caz o hotarare judecatoreasca care sa dispuna evacuarea. Puteti solicita evacuarea si pe calea unei ordonante presedentiale, daca justificati o anumita urgenta. Aceasta procedura este una speciala si se desfasoara cu rapiditate, si in cadrul ei veti obtine o hotarare judecatoreasca vremelnica sau provizorie de evacuare. In paralele introduceti actiunea de evacuare pe drept comun, si in cadrul ei veti obtine hotararea de evacuare propriu-zisa.
Din pacate instanta dispune.Pot sa va mai informez ca sunt persoane care se stabilesc in astfel
de case care numai in urma unor sume se bani parasesc imobilul.Ei stiu ca procesul este de
durata.Stiu de la vecini care au trecut printr-o astfel de experienta.
sebastian-barbulescu a scris:

Cu titlul de proprietate al imobilului in mana si cu procura prin care a-ti fost mandatat sa va ocupati de acest lucru, mergeti la acele persoane si le explicati ''cu frumosul'', daca nu merge, chemati politia si ii acuzati de tulburare de posesie....etc..
Daca nici cu politia nu merge, nu aveti ce sa faceti de cat actiune in instanta...
Toate bune :)

Tulburare de posesie? Oy-oy-oy! Care posesie? :O
Unu: Tulburarea de posesie presupune ca subiectul pasiv a pierdut posesia, partial sau total, prin actiunea savarsita fara drept de catre subiectului activ iar
Doi: TERMENUL in care se poate formula plangerea este de doua luni.

Art. 220 alin.1 Cod pen.
Ocuparea, în întregime sau în parte, fara drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fara consimtamântul acestuia sau fara aprobare prealabila primita în conditiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

@tectonic75 Cea mai putin complicata dintre toate variantele posibile este actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la proprietate dumitrud dumitrud Un teren cu cadastru si intabulare nu poate fi folosit deorece este ocupat cu solari de 3 vecini. Doi vor sa cumpere parcelele de teren ocupate de ei, cel de ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva dragos2009 dragos2009 Vroiam sa stiu cum trebuie sa procedez sa-mi recuperez proprietatea care este ocupata abuziv de altcineva! (vezi toată discuția)
Ce inseamna a fi in posesie? serg2001 serg2001 Nu imi este foarte clar ce inseamna posesie a unui imobil. Eu am cumparat o garsoniera si o alta persoana a capatat drept de uzufruct viager. Prima ... (vezi toată discuția)