* de la 01 august 2011 sunt somer cu acte in regula.
* in asteptarea unui job corespunzator, as putea sa prestez in baza unui contract
de munca "pe drepturi de autor" fara sa pierd dreptul legal la ajutorul de somaj?
* un posibil angajator mi-a spus ca e legala formula, dar eu nu vreu sa risc sa pierd
ajutorul de somaj pentru o intelegere "part time" despre care nu stiu cat poate sa dureze...
* astept cu incredere raspunsul dvs. si va multumesc cu anticipatie.:sorry:
1. Legea 76/2002 spune: Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
c) la 90 de zile de la data emiterii autorizaţiei de funcţionare pentru a desfãşura activitãţi independente sau a certificatului de înmatriculare, conform legii, dacã realizeazã venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
2. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
3. Normele de aplicare a Legii 76/2002 precizeaza: Art.15
...
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
4. Contractul pe drepturi de autor nu face parte din "activitati autorizate" expuse mai sus.
5. Dar e bine sa mergeti si la Agentia de Somaj sa intrebati, pentru mai multa siguranta.