avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand se poate pensiona pentru limita de varsta o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand se poate pensiona pentru limita de varsta o persoana cu handicap grav?

Doresc raspuns la aceasta intrebare sustinuta si de articolele de lege.si ce documente sunt necesare pentru demers.Multumesc anticipat!!!:luck:
Cred ca legea spune destul de explicit. Cu o singura cautare pe Google aflati tot ce aveati nevoie.

Art. 58. — Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare
în condiții de handicap preexistent calității de asigurat beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:
a) cu 15 ani, în situația asiguraților cu handicap grav, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare;
b) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
c) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap mediu, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, stagiul complet de cotizare.

Sursa: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume cale administrativa ContSters303104 ContSters303104 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare. Imi pot schimba numele de familie, sa iau numele de fata al mamei, in conditiile in care am o condamnare cu ... (vezi toată discuția)
Spor de daune la salar din cauza routerelor wireless MrVegas MrVegas Buna ziua . Vin cu o intrebare si totodata o mare rugaminte la dumneavoastra. de curand s-a demonstrat ca routerele wireless au un mare efect negativ asupra ... (vezi toată discuția)
Alocatie sustinerea familiei mama singura daia ileana daia ileana Intrebarea mea este : are dreptul la alocatie pentru sustinerea familiei o mama care are 2 copii minori ( prescolari), care se afla in urmatoarea situatie; ... (vezi toată discuția)