avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume cale administrativa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume cale administrativa

Buna ziua,

Doresc sa va adresez o intrebare. Imi pot schimba numele de familie, sa iau numele de fata al mamei, in conditiile in care am o condamnare cu suspendare pana in iulie 2015 ? Doresc sa fac acest lucru deoarece, foarte multa lume a aflat de condamnarea mea, la o simpla cautare pe google. Detin o firma cu reputatie pe plan local si in orasele invecinate. Unele persoane cu care semnez contracte de prestari servicii, au obiceiul sa-mi caute numele pe google, iar eu apar contamnat cu suspendare, ceea ce mi-a cauzat grave prejudicii de imagine.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:49, 20 Decembrie 2013
Schimbarea numelui de familie si a prenumelui pe cale administrativa se face conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 41/2003 privind dobandirea si schimbarea pe cale administrativa a numelor persoanelor fizice, aprobata prin Legea nr. 323/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

[ link extern ]

Chiar daca veti gasi un temei legal (vezi link) sa va schimbati numele si chiar prenumele, in google veti fi gasita oricand dupa numele anterior sau dupa numele firmei. Criteriile de cautare sunt numeroase.
Am citit Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 41/2003, am sunat ieri la biroul Starii Civile, le-am explicat situatia, iar raspunsul a fost ca nu imi pot schimba numele de familie, deoarece nu ma incadrez in niciun articol, din respectiva lege.
Numele de fata al mamei nu-l pot lua, deoarece parintii nu sunt divortati, iar numele ei de fata practic nu mai exista, poarta numele tatalui meu acum. Numele sotiei nu am cum sa-l iau, deoarece sunt necasatorit, iar alt nume nu se poate.
Atunci casatoriti-va cat mai rapid si luati numele sotiei!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui bm2 bm2 Buna ziua as avea o intrebare daca nu imi place numele meu de familie il pot schimba?Chiar daca nu este un nume foarte ciudat ci mai mult unul comun? Va ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie nicol-dd nicol-dd Desi nu am nicio intentie sa divortez, am motive personale sa schimb numele acordat de catre sotul meu la casatorie in cel purtat anterior. Daca acest lucru ... (vezi toată discuția)
Adaugare nume surubelnita surubelnita Buna ziua! De ceva timp ma gandesc sa iau, pe langa numele de familie al tatalui, si pe cel al mamei. Nu vreau sa renunt la numele de familie actual pe care il ... (vezi toată discuția)