avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executat fara hotarire in instanta?
Discuție deschisă în Executare silită

Executat fara hotarire in instanta?

Executorul bancar are drept de executie fara o hotarire in instanta? Am primit o somatie prin care se cere executarea mea de catre executorul bancar, in caz de neplata a intregii sume in termen de 15 zile|(nu s-a putut plati in ani; cu penalitatile enorme adaugate --am depasit suma creditata); nu este abuz?
Cum se procedeaza intr-un asemenea caz,spuneti-mi va rog ce pasi trebuie urmati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: KarmenP , utilizator 19:58, 13 Septembrie 2011
Banca se afla in sectorul 2. Merg la judecatoria de sector? In contencios? Instanta de executare nu mi-a fost comunicata de catre executorul bancar.Daca era executor judecatoresc probabil ca eram in cunostinta de cauza. Modificarile actuale dau bancii "puteri" depline ,iar mie mi se incalca dreptul constitutional. Nu credeti?
In concluzie ,la sectorul 2 sau unde ?Va multumesc.
nu vi se incalca nici un drept constitutional. procedura a fost verificata de catre CC si nu s-a gasit nimic neconstitutional. contestatia se depune la judecatoria sector 2 si nu este obligatia executorului bancar de a va comunica instanta competenta.

daca credeti ca nu va descurcati este mai bine sa angajati un avocat sau macar sa consultati unul inainte de a depune actiunea.
Va multumesc . Eu sint nemultumita pt faptul ca nu ti se acorda posibilitatea(inainte de a se ecurge la ultimatum!),sa iti expui problema ,exact asa cum au decurs evenimentele si cum s-a ajuns in stadiul de imposibilitatea de plata,banca nedorind sa se ajunga la o cale amiabila. De aceea spun ca procedura este neconstitutionala,necomunicindu-se intre parti si nestiind cum sau cind sa te aperi. Dreptul la a te apara este un drept constitutional? Curtea Constitutionala s-a pronuntat in acest sens ,ca nu se adreseaza unei instante,executorul este bancar nu judecatoresc,iar investirea cum se face? Oricum discutia este mult depasita,intrind in aceste amanunte. V-am expus punctul meu de vedere,de ce nu ar fi constitutional.Va multumesc tuturor pt lamuriri,sper sa reusesc.
aveti posibilitatea de a expune punctul de vedere si de a va face toate apararile posibile chiar pe fondul cauzei in cadrul contestatiei la executare. din aceasta cauza s-a decis ca procedura executarii silite a titlurilor executorii (altele decit sentintele judecatoresti) este constitutionala.

legea procedurala va ofera toate garantiile posibile in aceasta privinta.
Va multumesc. Totusi indraznesc sa va mai intreb: daca imobilul pus in executare este al girantului,fiind si pensionar si septuagenar(aceste amanunte nu stiu daca ar cintari in fata judecatorului - totusi) , ce masura se va lua? Dvs.inteleg ca sinteti familiarizat cu astfel de cazuri. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Prescriptie sau nu? lia76 lia76 Buna ziua. Am urmatoarea speta. In anul 2005 X a semnat un contract de imprumut incheiat la notar cu garantie imobiliara cu Y, iar termenul de rambursare a ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris? Dahrma Dahrma Am o datorie la banca de vreo 3 ani-e o suma mare,astfel ca nu o mai pot da inapoi niciodata.Am poprire pe contul de salar,banii ii iau numerar,de vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)