Buna ziua,
As dori va rog sa ma ajutati sa gasesc cateva raspunsuri, dar va dau in detaliu problemele.
Socrul meu a murit in urma cu 6 ani.Soacra mea traieste. Dupa moartea socrului meu nu s-a-ntamplat nimic cu mostenirea. Nimeni nu zice nimic pe cine-i trecuta.Ma refer la sotul meu care mai are un frate si desigur soacra.Mentionez ca soacra a spus o data ca ar fi zis socrul meu cand traia, sa-i lase mostenirea la cumnatul meu.Ma refer la casa curte si gradina.Din auzite stiam ca toate acestea nu sunt trecute pe socri, sunt trecute pe parintii lui socrul meu.Putea soacra mea sa doneze mostenirea la cumnatul meu in aceasta situatie?cum aflu pe cine-i trecuta mostenirea ? sau daca soacra mea poate trece mostenirea pe cumnatul meu, fara sa aiba si sotul meu parte din avere.
multumesc anticipat !
Daca sotul dvs. traieste, dvs. nu aveti nici o calitate si nu puteti afla nimic. El poate sa inceapa dezbaterea succesiunii sau sa afle daca s-a dezbatut fara el, adresandu-se fie Camerei notarilor publici pt informatii, fie unui notar sau instantei pt dezbatere.
Cel mai simplu este sa va prezentati la un notar, sotul dvs in speta, de pe raza judecatoriei unde socrul dvs a avut ultimul domiciliu si sa faceti cerere de deschidere a succesiunii, in acest caz trebuie sa aveti certificatul de deces al socrului, este obligatoriu. Procedand astefle exista doua posibilitati: fie sotul dvs. deschide succesiunea , fie i se comunica daca succesiunea a fost deschisa si biroul notarial care dezbate sau a dezbatut succesiunea.
Fara dezbaterea succesiunii soacra dvs nu putea sa i lase nimic celuilalt fiu, cu atat mai mult cu cat spuneti ca succesiunea nu a fost dezbatuta nici dupa bunicii sotului dvs. Suntem in prezenta unor dezbateri succesive de succesiune care se vor finaliza intr un singur certificat de mostenitor.
Succesiune sua
geanus
buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:
socrul meu a decedat in august 2015 in SUA.
sotul a decedat in noiembrie 2015 , in ... (vezi toată discuția)