avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail

Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii.
Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta situatie, daca angajatorul e obligat sa inregistreze aceasta demisie avand in vedere ca salariatul respectiv nu a avut nici macar intentia de a se prezenta cu demisia in original la sediu (deci nu poate invoca refuzul angajatorului de a inregistra demisia) si mai mult, a retinut bunuri ale firmei pe care nu le-a predat. Se intelege ca nu a mai dat pe la lucru!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Baum , utilizator 10:44, 2 Decembrie 2011
Mail-ul respectiv nu poate fi luat in considerare ... o demisie fie se depune personal la registratura angajatorul , fie este transmisa prin scrisoare recomandata cu conformare de primire ... intrucat este nevoie de orginal in cazul contestatiei deciziei de incetare.

Invocarea alin.8 al art.81 din Codul Muncii implica faptul ca angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate prin c.i.m., c.cm. aplicabil sau prin lege.

Retinerea unor bunuri ale firmei poate due la angajarea raspunderii patrimoniale a le acestuia in baza art.256 C.mun.
Demisia trebuie inregistrata indiferent de modul in care a fost transmisa angajatorului: personal, fax, mail, scrisoare postala.
Art. 81 se refera la o notificare scrisa ce se comunica angajatorului, neimpunand modul de comunicare, personal sau prin alte mijloace.
Cat priveste bunurile nepredate, acestea se pot recupera pe cai legale.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
O demisie fara semnatura salariatului nu prea este in regula ... exista foarte multe supozitii despre valoarea juridica a acestui mail ... daca era insotit de o semnatura electronica , atunci era perfect valabil ... in acest caz, pun o intrebare retorica daca angajatorul nu deschide mail-ul , ce face salariatul in acest caz ? sau daca este transmisa pe mail-ul personal an acestuai si nu pe mail-ul de serviciu?
De acord. Nu s-a specificat daca are semnatura.
Daca a luat o asemenea hotarare inseamna ca are semnatura electronica, deci ii confera demisiei valoare juridica.
Intrebarile sunt pertinente dar de la dv. am retinut ca "unde legea nu distinge..."
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Asta banuim noi ... insa ar trebui detaliat acest aspect de catre user ca sa ne putem pronunta asupra valorii juridice a acestei demisii ...

De asemenea, parerea mea este ca, comunicarea demisiei catre angajator se face numai pe mail-ul de serviciu a acestuia si nu pe mail-ul privat ...

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, o demisie ,,cu acordul partilor" depusa prin e-mail ... sarbumarinviorica sarbumarinviorica Bună ziua, O demisie ,,cu acordul partilor\" depusa prin e-mail fără nr de înregistrare care este pusa în aplicare este un doc legal? (vezi toată discuția)