avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail

Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii.
Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta situatie, daca angajatorul e obligat sa inregistreze aceasta demisie avand in vedere ca salariatul respectiv nu a avut nici macar intentia de a se prezenta cu demisia in original la sediu (deci nu poate invoca refuzul angajatorului de a inregistra demisia) si mai mult, a retinut bunuri ale firmei pe care nu le-a predat. Se intelege ca nu a mai dat pe la lucru!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Baum , utilizator 10:44, 2 Decembrie 2011
creionat a scris:

Ok! Multumesc! Deci sa inteleg ca nu ar fi nici o problema ( pt angajat ) prin prezentarea demisiei invocand art 81 alin.8 [ codul muncii ] daca angajatorul in mod repetat nu plateste la timp [ conform CIM ] drepturile salariale ale angajatului ( de ex: "avansul" pe data de 30 si "lichidarea" pe data de 15 a lunii ). Drepturile salariale se platesc la 5,6, 7, 10, 14 zile fata de data specificata in CIM


Nu este nicio problema .. poate invoca acest motiv pentru a-si da demisia fara preaviz.
Ce pot face daca eu doresc sa-mi depun demisia la zi art.81 alin.8 (neplata salar pe 8 luni), eu tin evidenta contabila a firmei.Actele sunt la mine deoarece am CIM cu timp partial si nu am acces in sediul firmei.Demisia trebuie sa o depun prin email (angajator (administrator)cu domiciliu in strainatate) .
Demisia o trimiteti printr-o scrisoare cu confirmare de primire pe adresa societatii ... pe mail il puteti informa pe administrator ca in data de ati solicitat incetarea raportului de munac prin demisie fara preaviz ... nu exista sintagma ”demisie la zi”.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)
Demisia ParaschivMihaela ParaschivMihaela Daca demisia a fost scrisa pe 6.03.2017 a fost scanata la ITM,sector 3 si nu a fost semnata de patron ce se poate face ? (vezi toată discuția)