avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail

Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii.
Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta situatie, daca angajatorul e obligat sa inregistreze aceasta demisie avand in vedere ca salariatul respectiv nu a avut nici macar intentia de a se prezenta cu demisia in original la sediu (deci nu poate invoca refuzul angajatorului de a inregistra demisia) si mai mult, a retinut bunuri ale firmei pe care nu le-a predat. Se intelege ca nu a mai dat pe la lucru!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Baum , utilizator 10:44, 2 Decembrie 2011
Sunt de aceeasi parere si cu pneagu si cu freeelis si DACA sunt respectate aceste conditii se poate inregistra demisia.

www.avocatnet.ro/content/art...

In cazul de fata ce se intampla cu preavizul?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Ipoteza problemei este , citez:
Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii.
.......

Rezolvarea impune mai multe detalii de la acest user ... in functie de detalii isi poate alege singur raspunsul din cele postate sau sa revina pentru nelamuriri .. o parere :)
Multumesc tuturor pentru opinii!

Detaliile ar fi urmatoarele:
In prima zi demisia (fisier format doc) a fost atasata e-mailului fara nici-un fel de semnatura.
A doua zi acelasi fisier doc, de aceasta data cu semnatura olografa (nici vorba de semnatura electronica) a fost scanat si transmis prin e-mail.

Eu inteleg din lege ca demisia se poate transmite pe orice cale daca angajatorul refuza primirea acesteia. Dar aici nu e cazul unui refuz de luare in evidenta a demisiei prezentate in scris.
Pe de alta parte, ma gandesc ca daca un contract de munca se intocmeste in forma scrisa semnat in original cum ar putea fi inchis printr-un e-mail?

Va multumesc tuturor pentru timpul acordat!
Sper ca este corect si actual ce postez.

Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Din ce ati expus in ultimul post angajatul respectiv nu are idee ce face.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba. ... legea nu prevede nimic la comunicarea demisiei.

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)
Demisia ParaschivMihaela ParaschivMihaela Daca demisia a fost scrisa pe 6.03.2017 a fost scanata la ITM,sector 3 si nu a fost semnata de patron ce se poate face ? (vezi toată discuția)