avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail

Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii.
Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta situatie, daca angajatorul e obligat sa inregistreze aceasta demisie avand in vedere ca salariatul respectiv nu a avut nici macar intentia de a se prezenta cu demisia in original la sediu (deci nu poate invoca refuzul angajatorului de a inregistra demisia) si mai mult, a retinut bunuri ale firmei pe care nu le-a predat. Se intelege ca nu a mai dat pe la lucru!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Baum , utilizator 10:44, 2 Decembrie 2011
Si DACA mailul nu ajunge la destinatie? Daca apare o eroare de server? Mailul nu poate sa fie o modalitate de trimitere ale unor documente importante decat daca se face de pe serverul institutiei pe serverul aceleasi institutii si nici chiar atunci. Ca sa nu mai amintesc de posibilitatea ca mailul sa fie trimis de catre o alta perosana in numele dansului.

Daca se vorbeste de o notificare scrisa nu am idee cum se interpreteaza "notificarea scrisa" dar trebuie sa aiba macar cateva elemente de scriere de mana nu tastat nu printat etc.

Fostul angajat ce dovada va avea ca a depus aceasta demisie?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Sunt intrutotul de acord cu dvs , @ cerul, ... aceste sunt situatii care pot sa apara ina stfel de cazuri ... raman la pareerea mea exprimata in primul mesaj postat de mine in acest topic , si anume ca, practic, salariatul va prezenta demisia scrisa direct si personal angajatorului sau o va comunica acestuia prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin fax , mail care are atasata o semnatura electronica.
Ma indoiesc sincer ca in cazul de fata este vorba de o semnatura electronica pentru ca semnatuira electronica trebuie neaparat sa contina un protocol de utilizare si niste norme de respectat. Nu cred ca semnatura electronica o sa-si permita, vorbesc ca si concept, sa rezolve astfel de situatii si sa-si preia responsabilitatea pentru asa ceva.

E atat de volatil acel mail incat aproape ca nu pot avea siguranta ca a fost triimis.
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Asa este .. eu zic sa asteptam mai multe detalii de la initiatorl topicului si apoi ne putem pronunta asupra problemei expuse ... sper ca va citi toate mesajele postate , astfel incat sa nu mai fim nevoiti a le repeta ...:)
Consider ca cel ce doreste sa depuna un inscris indiferent de institutie, este destul de responsabil pentru a urma calea cea mai sigura ca inscrisul sa fie inregistrat.
Daca, poate, sau, pot fi luat in discutie oricand, asta nu inseamna ca mijloacele electronice de comunicare nu pot fi folosite.
Userul a cerut o parere si opinia mea este ca poate sa inregistreze demisia daca este sustinuta de semnatura electronica care sa-i confere valoare juridica.

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)
Demisia ParaschivMihaela ParaschivMihaela Daca demisia a fost scrisa pe 6.03.2017 a fost scanata la ITM,sector 3 si nu a fost semnata de patron ce se poate face ? (vezi toată discuția)