avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie conf.art.81 alin.8 transmisa prin e-mail

Un salariat transmite duminica seara prin e-mail demisia cu data de luni invocand art.81 alin.8 din Codul Muncii.
Doresc sa stiu parerea dvs. in aceasta situatie, daca angajatorul e obligat sa inregistreze aceasta demisie avand in vedere ca salariatul respectiv nu a avut nici macar intentia de a se prezenta cu demisia in original la sediu (deci nu poate invoca refuzul angajatorului de a inregistra demisia) si mai mult, a retinut bunuri ale firmei pe care nu le-a predat. Se intelege ca nu a mai dat pe la lucru!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Baum , utilizator 10:44, 2 Decembrie 2011
Se poate interpreta banuiesc in multe feluri dar nu stiu daca in Instanta acel angajat, daca a actionat asa cum a fost expus, o sa aiba dreptate sau "castig de cauza". Mai ales ca nu s-a mai prezentat la serviciu.
Daca doriti puteti inregistra acel document dar oricum angajatul a pierdut mult facand niste greseli care ii sunt deja defavorabile.

Eu personal nu consider ca aceea a fost o demisie in conditiile legii. Legea se doreste interpretata intr-un anumit fel ca sa rezolve situatiile ce rezulta din aceasta demisie iar in aces caz nu se rezolva nimic.

Ii faceti adresa scrisa cu confirmare de primire pentru cercetare prealabila.
Bunurile sunt cu semnatura de primire da?
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Si eu sustin varianta cu demisia personala sau prin scrisoare recomandata, daca luam in considerare o demisie trimisa prin mail si trimitem revisalul iar angajatul se prezinta a doua zi la munca si spune ca nu el a trimis acel mail, se complica mai mult situatie. A trimsi mail, nu il luam in considerare, in 3 zile de cand nu s-a prezentat incepem cercetarea disciplinara si....suntem acoperiti.

Zi usoara,
Daniela
Buna seara! Cand se poate apela la demisie invocand art.81 alin.8 ? Neplata salariilor la timp de catre angajator poate fi folosit ca si motiv?! Multumesc!
creionat a scris:

Buna seara! Cand se poate apela la demisie invocand art.81 alin.8 ? Neplata salariilor la timp de catre angajator poate fi folosit ca si motiv?! Multumesc!


Neplata la timp de catre angajator a drepturilor salariale poate constitui motiv de demisie fara preaviz - art.81 alin.8 C.mun.

Alte exemple ar fi : faptul că angajatorul nu v-ar fi plătit drepturile salariale corespunzătoare orelor suplimentare; angajatorul nu plateste toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si faptul ca retine si nu vireaza contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii etc.
Ok! Multumesc! Deci sa inteleg ca nu ar fi nici o problema ( pt angajat ) prin prezentarea demisiei invocand art 81 alin.8 [ codul muncii ] daca angajatorul in mod repetat nu plateste la timp [ conform CIM ] drepturile salariale ale angajatului ( de ex: "avansul" pe data de 30 si "lichidarea" pe data de 15 a lunii ). Drepturile salariale se platesc la 5,6, 7, 10, 14 zile fata de data specificata in CIM

Alte discuții în legătură

Procedura demisie raulmotica raulmotica Buna ziua As dori un ajutor din partea dvs. la urmatorele trei aspecte: 1) care este cea mai optima procedura pentru demisia din functie intr-o firma ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisie transmisa prin e-mail eugeh eugeh Lucrez la o firma de transport international, mentionez ca am depus o cerere de demisie prin mail ,prin care anuntam ca de azi 20 07 2016 imi depun demisiain ... (vezi toată discuția)
Demisia ParaschivMihaela ParaschivMihaela Daca demisia a fost scrisa pe 6.03.2017 a fost scanata la ITM,sector 3 si nu a fost semnata de patron ce se poate face ? (vezi toată discuția)