avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am fost samaritean sau prost ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am fost samaritean sau prost ?

Nu stiu cum sa ma cataloghez -las pe seama voastra- in 95 fratele meu a cumparat de la bunica mea un apartament cu clauza uzufruct viager, dar nu a facut intabularea, in 98 el a decedat , noi -eu + parinti lui nam deschis succesiune, nam stiut de cele 6 luni obligatorii , noi ne intelesesem verbal ca o sami ramaina mie apartamaentul,inte timp bunicamea sa ne faca in ciuda ,,instraineaza,, doneaza , vinde, habar nam ce a facut si cum , la altcineva din afara familiei , apartamentul cu pricina,acu un an a decedat si ea si am vrut sa deschidem succesiune sa intru legal in drepturi dar surpriza - la taxe si impozite imi spune o doamna foarte iritata ca o deranjez ca nu fratemiu este proprietar ci o alta persoane si e secret doar prin instanta pot sa aflu.#-o . Acum habar nam care sunt urmatorii pasi. Deci am mare nevoie de un sfat care sunt primii pasi, logica spune k tre sa apelez la un avocat - corect ? sau trebuie sa scormonesc pe la institutiile statului.? HELP PL.
Cel mai recent răspuns: stefanpos , utilizator 13:36, 14 Octombrie 2012
scuzati-ma daR " interesul poarta fesul " ,CUPARATOR - NOTAR -VANZATOR -... contrariu nu se putea face actul
Revin cu o intrebare mai ciudata- conform art 377/1960 notariatul de stat la care sa incheiat contractul vanzare-cumparare dinre bunicamea si fratele meu, si-a luat angajamentul ca autntifica acest inscris si se vor efectua lucrarile de publicitate imobiliara.La taxe si impozite nu reiese ca fratele meu a fost proprietar, iar de acolo o doamna [binevoitoare] mia zis ca arhivele si mai exact locul de depozitare a actelor arhivate a fost inundat in 1996 si nu mai am nici o sansa sa gasec ceva,iar daca bunicamea nu a fost dupa 1996 sa declare acea vanzare tot ea a ramas prorietara !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract d evanzare cumparare CiuciudauMarinela CiuciudauMarinela Buna ziua, Ma interseaza urmatorul lucru: bunicii mei le-au dat casa parintilor mei cu act de vanzare -cumparare cu clauza de uzufruct viager.Acum , parintii ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare uzufruct viager, dupa decesul beneficiarilor uzufructului nicoletaghe nicoletaghe Acum 8 ani am facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu clauza de intretinere cu bunici mei in care ei beneficiau de asupra apartamentului , ... (vezi toată discuția)
Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)