avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... minor batut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

minor batut

buna seara as dori sa intreb si eu ce as putea sa fac?fratele meu de 17 ani a fost batut intru-un club de dj care lucra acolo de 28 anii dintr-un motiv foarte banal si ia spart 5 dintii din gura ,ochii vinetii plus ca aude infundat.as vrea sa mearga la politie dar o foarte speriat ca nu cumva sa i se mai intample.as dori sa intreb sau putea lega politia ca de ce a fost in club find minor va rog sa imi raspundeti,multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:04, 14 Septembrie 2011
Indiferent ca avea sau nu voie in club, fratele d-voastra a suferit o vatamare corporala, iar cel vinovat ar trebui sa raspunda pentru asta.
Asa fiind, e indicat sa-l vada un medic legist pentru obtinerea certificatului medico-legal, ar trebui sa prezeinte si fisa medicala daca pana acum a consultat alti medici si apoi sa faca planere penala impotriva faptuitorului.
cu siguranta ca ''se vor lega cei de la politie si de faptul ca NU avea ce cauta , minor fiind in club , la o ora destul de tarzie...''
Caz in care vor fi trasi la raspundere parintii...
Minorul nu trebie sa mearga singur la politie ci insotit de parinti, e bine sa scoateti si un certificat medico-legal pentru constatares leziunilor (Atentie...de regula daca aude infundat e posibil sa aibe timpanul spart, ori puternic inflamat si isi poate pierde simtul auzului...caz in care vorbim de ''slutire'')
Daca situatia o va cere e bine sa apelati si la un avocat....insa primordial e sa mergeti sa depuneti plangere prealabila...
Mult succes!
Mergeti pentru inceput la spital pentru ai elibera un certificat medico-legal. Dupa ce aveti certificatul depuneti plangere penala la politie iar in functie de zilele necesare de recuperare stabilite in certificat va fi incadrat corespunzator.

Nu va pati nimic pentru ca a fost in club cel mult parintii vor primi o avertizare, de fapt chiar clubul ar putea primi o amenda pentru ca i-a permis intrarea.

ART. 180
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se
pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(1^1) Faptele prevăzute la alin. 1 săvârşite asupra membrilor familiei se
pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la un an sau cu amendă. (2) Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită
pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu
închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2^1) Faptele prevăzute la alin. 2 săvârşite asupra membrilor familiei se
pedepsesc cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei
vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 şi 2^1 acţiunea penală se pune
în mişcare şi din oficiu.
(4) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele
şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
ART. 181
Vătămarea corporală
(1) Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare
care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se
pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(1^1) Fapta prevăzută la alin. 1 săvârşită asupra membrilor familiei se
pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei
vătămate. În cazul faptelor prevăzute la alin. 1^1 acţiunea penală se pune în
mişcare şi din oficiu.
(3) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele
şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.
ART. 182
Vătămarea corporală gravă
Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare
care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se
pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ
sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori
psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa
este închisoarea de la 2 la 10 ani.
Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii consecinţelor prevăzute la
alin. 1 şi 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani.
Tentativa faptei prevăzute în alin. 3 se pedepseşte
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost batut in club NicuPNI NicuPNI Salut, Daca am fost batut intr-un club adica am luat un pumn de mi-a spart buza si vinetit un ochi, ce ar trebui sa fac? Atunci noaptea am sunat la politie ... (vezi toată discuția)
Lovire andrei1985 andrei1985 buna . ma numesc andrei , am 24 de ani si sunt din timisoara . in jurul orei 5 dimineata m a sunat fratele meu , motivul fiind ca a fost batut intr un club de ... (vezi toată discuția)
Bataie in club PaulaF PaulaF Data post: Miercuri, 15 Septembrie 2010, 23:25 Subiect: O problema Buna seara. Am si eu o problema si niste intrebari fara raspuns. Ma numesc Paula si ... (vezi toată discuția)