avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... rentabilitatea profesiei de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

rentabilitatea profesiei de mediator

Avand in vedere costurile unui program de mediere doresc informatii ajutatoare daca aceasta profesie se amortizeaza relativ usor pt un absolvent de studii superioare adica
1) exista volum de munca
2) exista niste tarife minimale decente

NU as vrea sa fac acest curs decat cu scopul de a recupera investitia din curs si a avea o profesie "normala" in ciuda conditiilor actuale economice.

Ce zic mediatorii care au facut deja cursul, se merita financiar profesia sau nu? Astept pareri cat mai diverse, din "teren". Exista in prezent inflatie de mediatori? Da/nu. Mersi E atat de imposibila intrebarea?>

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 18:07, 26 Septembrie 2011
cat costa in prezent cotizatia de membru, este anuala? e informatie de interes public? inteleg ca o investitie minimala se ridica la min. 1500 euro (curs, cotizatie pe un an, 2-3 cursuri de pregatire profesionala)...
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
nu se merita nu este cerere la cata oferta exista, divortul e preluat de notari restul nu mai divorteaza, sa nu uitam si executori judecatoresti, avocati suntem foarte multi pe piata.
Trecand peste "calitatea profesionala, umana...." am sa incerc sa va impartasesc din "experienta" pe care am dobandit-o in aproximativ trei ani de cand practic profesia de mediator. Fara sa generalizez, va spun ca se practica, de catre potentialii clienti, selectia dupa onorariul pentru mediere, selectie care se face telefonic. In localitatea in care locuiesc, in apropierea Palatului de Justitie, sunt aproximativ zece birouri de mediator. Am inteles de la colegi ca onorariul pentru un divort prin mediere a ajuns si la 200 lei. Se practica, de asemenea, "agatatul" clientilor pe holul instantelor.Taxa pentru mentinerea in tabloul mediatorilor este acum de 400 lei anual, cotizatia la asociatia profesionala de 200 lei, la care se adauga cheltuielile cu chiria si utilitatile. Taxa de autorizare a fost parca 200 lei. Dar, ca orice profesie liberala la inceput de drum, este loc si de mai bine!Trageti dvs. concluziile!!
Va doresc succes!
In primul rand, pentru a fi mediator trebuie sa indeplinesti anumite conditii. Conditii care se pare ca nu le indepliniti, cum ar fi vechimea in munca sau absolvirea unui program de tip master in domeniu.
Apoi, daca plecati de la premisa ca doriti recuperarea investitiei cat mai repede, uitati aceasta profesie. Din aceasta profesie se poate trai doar dupa ce vei fi cunoscut de clienti drept un profesionist bun.
Fiind o profesie liberala, tarifele nu sunt stabilite de catre o autoritate, neavand un minim si un maxim. Tarifele trebuiesc stabilite de catre mediator in functie de complexitatea conflictului supus medierii, de volumul de munca ce trebuie depus pentru rezolvarea acestuia. Sunt situatii in care se fac medieri gratuite. Depinde de conflict si de situatia partilor participante la mediere.
In concluzie, profesia de mediator merita facuta doar daca ai aptitudini de profesionist in exercitarea acesteia si abia dupa aceea pentru bani.
Popa Elena a scris:
[quot
.Taxa pentru mentinerea in tabloul mediatorilor este acum de 400 lei anual, cotizatia la asociatia profesionala de 200 lei, la care se adauga cheltuielile cu chiria si utilitatile. Taxa de autorizare a fost parca 200 lei. Dar, ca orice profesie liberala la inceput de drum, este loc si de mai bine!Trageti dvs. concluziile!!


Sinteti singura pe care cred ,as putea s-o intreb :
-care sint conditiile de a intra in acest domeniu?
-unde te poti adresa pt aceasta profesie?
Mentionez ca sint licentiata in drept. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator OANA GORAN OANA GORAN daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../ ? (vezi toată discuția)
Mediere - vreau sa devin mediator virgilpetre virgilpetre Buna ziua, Sunt absolvent de Stiinte juridice. Nu profesez in domeniu. Ma intereseaza cum as putea sa devin mediator, am auzit ca ar fi obligatoriu de la anul. ... (vezi toată discuția)
Curs formare mediator SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! am o nelamurire cu privire la cursul de formare a mediatorilor din bucuresti. Am inteles ca iti trebuie studii superioare dar...daca nu ai master ... (vezi toată discuția)