avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... rentabilitatea profesiei de mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

rentabilitatea profesiei de mediator

Avand in vedere costurile unui program de mediere doresc informatii ajutatoare daca aceasta profesie se amortizeaza relativ usor pt un absolvent de studii superioare adica
1) exista volum de munca
2) exista niste tarife minimale decente

NU as vrea sa fac acest curs decat cu scopul de a recupera investitia din curs si a avea o profesie "normala" in ciuda conditiilor actuale economice.

Ce zic mediatorii care au facut deja cursul, se merita financiar profesia sau nu? Astept pareri cat mai diverse, din "teren". Exista in prezent inflatie de mediatori? Da/nu. Mersi E atat de imposibila intrebarea?>

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 18:07, 26 Septembrie 2011
1) Cine a avut contact cu 1-2 mediatori si poate sa spuna o parere despre problemele lor, cam care sunt problemele lor....evident "norocul" intro profesie....este chior....mai ales cu criza asta... fiind o decizie f grea in legatura cu investitia in aceasta profesie din cauza situatiei mele materiale prezente este cineva dispus sa ma sponsorizeze sub o forma sau alta? Multumesc.

2) am cei trei ani de vechime in munca, iar cursurile de master sau postliceale nu sunt in prezent avizate de CONSILIUL MEDIERII, deci faci degeaba master/postliceala de mediere.....
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Conditiile pentru dobandirea,suspendarea si incetarea calitatii de mediator le puteti vedea in capitolul II,sectiunea 1, art.7 la 9 din legea nr. 192/2006-modificata si completata,pe care o puteti citi de pe internet sau de pe site-ul Consiliului de Mediere.
Tot pe acest site gasiti furnizorii de formare autorizati de Consiliu sa organizeze cursuri pentru formare mediatori.
Fiind licentiata in drept aveti avantajul ca nu o sa mai aveti nevoie de parerea unor experti in drept, la medierea conflictelor pe care o sa le mediati.
Sunt si cursuri de masterat care sunt avizate de Consiliu, spre exemplu cele organizate de Facultatea de drept Dimitrie Cantemir din Tg. Mures.
Aveti dreptate, cheltuielile cu formarea,autorizarea si functionarea biroului de mediator nu sunt deloc neglijabile. Insa nici o afacere nu se poate face fara un plan de afaceri si fara un capital minim. Indiferent ca acest capital este propriu, imprunutat sau sponsorizat.
Ca orice afacere, si deschiderea unui birou de mediere implica riscuri asumate.
Pentru macovei2000: cursul de formare initiala care va permite sa profesati este in jur de 1000 de euro; nu exista taxa anuala similar sistemului barourilor; va puteti inscrie intr-o asociatie profesionala de mediatori si in acest caz mai aveti o cotizatie lunara (variaza de la asociatie la asociatie, maximum 50 ron/luna); anual trebuie sa acumulati 20 de puncte de pregatire profesionala din participarea la cursuri/conferinte/seminarii; costurile pt acestea din urma pot varia destul de mult, functie de lectori, locatie etc; eu estimez la max. 1500-2000 ron/an. V-am scris din experienta mea proprie si a colegilor mei mediatori; am vazut tot felul de mesaje din partea unor ne-mediatori, asa incat dvs. urmeaza sa apreciati.
reformulez, daca exista chiar si un mediator nemultumit de vreun aspect financiar obiectiv al profesiei sale, sa imi spuna, deoarece nu vreau sa stau cu diploma in buzunar, cu conditia sa existe aceste motive obiective pe care numai cei din profesia respectiva le cunosc pe pielea lor... daca au vreo nemultumire, care ar fi aceea? si daca ar mai plati si face si a doua oara cursul de mediere stiind acele experiente negative, pe care tot vreau sa fac tot posibilul sa le ocolesc.

[ link extern ] /

ANUNT IMPORTANT
Biroul de mediator si-a suspendat activitatea pe perioada nelimitata intrucat:

1.Medierea in Romania este un fel de Fata Morgana care, intrezarita la orizont dispare instantaneu, ramanand decat un fel de iluzie optica

2. Acordurile de mediere nu sunt inscrisuri autentice avand de-cat puterea unui inceput de proba, iar unele dintre acestea nu sunt recunoscute de catre instantele de judecata si nu doresc sa incasez banii de la cetateni pe vanzare de vant,

3. Membrii Consiliului de mediere sunt ilegal in consiliu, pana in data de 06.01.2010 acestia erau obligati de art. III din L 370/2009 sa organizeze alegeri pentru constituirea unui nou Consiliu de mediere, insa acestia, demonstrandu-si reaua credinta si dorinta de a-si pastra fotoliile de unde au posibilitatea sa-si mentina scolile de formare a mediatorilor in viata, constituind un ,,CARTELde tip MAFIOT", au fabricat un proces pe rolul Curtii de Apel Bucuresti aruncand in lupta Centru de Solutionare a Disputelor prin Mediere Cluj, asociatie patronata de Popoviciu Daniela si Fiscucu Irina membre in consiliu, cu scopul de a solicita CCR constatarea neconstitutionalitatii acestui articol.

Curtea Constitutionala prin Decizia 447/07.04.2011 a statuat ca acest articol nu contravine legii fundamantale aruncand membrii Consiliului de mediere langa infractori care, situandu-se in afara legii nu mai pot organiza alegeri, emite decizii si hotarari.

Toate deciziile si hotararile luate de catre acestia dupa ianuarie 2010 sunt lovite de nulitate absoluta......

Cat e adevar in cele de mai sus?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator OANA GORAN OANA GORAN daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../ ? (vezi toată discuția)
Mediere - vreau sa devin mediator virgilpetre virgilpetre Buna ziua, Sunt absolvent de Stiinte juridice. Nu profesez in domeniu. Ma intereseaza cum as putea sa devin mediator, am auzit ca ar fi obligatoriu de la anul. ... (vezi toată discuția)
Curs formare mediator SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! am o nelamurire cu privire la cursul de formare a mediatorilor din bucuresti. Am inteles ca iti trebuie studii superioare dar...daca nu ai master ... (vezi toată discuția)