buna ma numesc steliana si am 15ani%3 luni si sa intamplat sa raman insarcinata imi spune cineva cum pot sa ma casatoresc mama a plecat cand aveam 5ani si nu il stiu pe tatal meu sunt in grija bunicilor ce pot sa fac bunici sunt deacord cu casatoria:((
Buna Steliana.Legea permite incheierea casatoriei de la varsta de 18 ani.Insa, pentru motive intemeiate, cum este si situatia ta, se poate deroga de la lege si sa se obtina o dispensa de varsta .
Acest lucru inseamna ca ai nevoie de acordul anumitor autoritati, pentru a putea incheia casatoria la varsta de 16 ani.
Ca un prim pas, va trebui sa te prezinti la medicul de familie, care va constata sarcina.II vei cere un aviz medical constatator al sarcinii, dar si al starii tale de sanatate care sa ateste faptul ca esti apta pentru casatorie.
Cu acest aviz va trebui apoi sa te prezinti la Directia de Asistenta Sociala si protectie a Copilului.Cei de acolo isi vor da la randul lor acceptul , sau nu .Este posibila efectuarea unei anchete sociale, pentru a se evalua situatia ta familiala, in special pentru ca , in afara de aceste avize, in mod normal, ai nevoie si de acceptul parintilor sau al ocrotitorilor legali,respectiv al bunicilor tai .
Succes !