avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere bebe 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere bebe 2

Buna seara. Am un bebe de 1 an si 4 luni si as vrea sa raman insarcinata din nou. Spuneti-mi va rog, daca bebe 2 se naste la o luna dupa ce bebe 1 implineste 2 ani, cum procedez pentru a lua indemnizatie de crestere a copilului si pentru bebe 2? pot lua concediu prenatal sa acopar perioada intre terminarea indemnizatiei pentru primul bebe 1 si nasterea celui de-al doilea bebe, adica aproximativ o luna? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:46, 3 Septembrie 2008
Multumesc pentru raspunsuri.

Pentru anamarian:
si ce o sa faci cand nu o sa mai primesti indemnizatii sau vrei sa faci copii din 2 in 2 ani?
Cred ca este o optiune personala, aveam nevoie de opinii de specialitate. Cred ca interventia DVs nu poate fi considerata asa. Multumesc.
elis a scris:

Exista situatii in care nasterile nu pot fi consecutive? :-/

In situatia dvs, cele 12 luni sunt constituite integral din perioada in care ati beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
In cazul de fata despre asa ceva a fost vorba! Cred ca nu am inteles gresit. Asta a intrebat cleo, pentru ca se afla intr-o atare situatie!
Daca nasti trei copii (consecutiv), al treilea moare, apoi nasti pe al patrulea, acesta din urma mai este sau nu consecutiv cu al doilea? Daca pentru cel mort nu ai beneficiat de CCC, pentru al patrule beneficiezi?
tudorvaleriu a scris:

Daca nasti trei copii (consecutiv), al treilea moare, apoi nasti pe al patrulea, acesta din urma mai este sau nu consecutiv cu al doilea? Daca pentru cel mort nu ai beneficiat de CCC, pentru al patrule beneficiezi?
O.U.G.nr.148/2005: "ART.6.-(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute de art.1, respectiv art.2, se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primi 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin.(2).
(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art.1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin.(1) si (2).". Cum comentati acum tudorvaleriu?
Pentru "tudorioan":
Inchipuiti-va ca am citit OUG dar intrebarea nu am pus-o ca sa citesc eu raspunsul.
Presupunand ca altcineva ar fi pus intrebarea, raspunsul asteptat ar fi fost: "DA (sau NU) conform art.... din .....
In rest, numai de bine!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil olys olys Am o fetita de 1 an si acum sunt insarcinata cu al doilea bebe. Primesc indemnizatie de crestere copil din martie 2010 si normal ar trebui pana pe 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului danavisan danavisan Nasterea celui de-la doilea copil in perioada acordarii indemnizatiei. In luna iunie 2011 primul copil implineste 1 an.In aceeasi luna se naste al doilea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o mama este in concediul de crestere a copilului pana in noiembrie 2012,in iulie 2012 a nascut din nou.cf legii 166/2012 din octombrie nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)