avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program preaviz

Conform noului cod al muncii as vrea sa stiu daca in perioada de preaviz este redus programul de lucru (atat la contract de 8ore /zi cat si la contract de4ore /zi)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 14 Septembrie 2011
Raspunsul este NU. Aceasta prevedere era prinsa in CCUNN, dar cum nu este in vigoare, poate aveti ceva referitor in CCMNU sau in Regulamentul intern.
uirarum a scris:

Conform noului cod al muncii as vrea sa stiu daca in perioada de preaviz este redus programul de lucru (atat la contract de 8ore /zi cat si la contract de4ore /zi)

Aceasta prevedere era numai pentru concediere , in cazul demisiei timpul de munca este cel prevazut in c.i.m pe perioada preavizului ..

Daca nu exista prevederi contrare in ccm aplicabil angajatorului, in R.I. al angajatorului sau in c.i.m. , pe perioada preavizului acordat - concediere , demisie - timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un salariat aflat in preaviz de concediere sa lucreze doar 4 ore? cristina69 cristina69 Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca in perioada preavizului de concediere salariatul poate (la cerere) sa lucreze doar 4 ore, avand in vedere ca nu exista ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz. tatar_nicolae2006 tatar_nicolae2006 In perioada de preaviz,de 15-20 zile,programul de lucru al salariatului este normal(8 ore) sau redus(4 ore).Daca programul este de 4 ore,perioada de preaviz se ... (vezi toată discuția)
Care este perioada de preaviz demisie/concediere bacau73 bacau73 - stiu ca potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz pentru persoanele care detin functii de conducere este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)