avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un SRL dizolvat mai are capacitate procesuala pasiva?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un SRL dizolvat mai are capacitate procesuala pasiva?

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: o societate comerciala dizolvata (pentru nedepunere de bilant) mai are capacitate procesuala pasiva (fiind parata intr-un dosar avand ca obiect pretentii comerciale)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:10, 14 Septembrie 2011
daca e dizolvat nu mai exista ca societate comerciala
romibaro a scris:

daca e dizolvat nu mai exista ca societate comerciala

Dizolvarea este acea stare a societatii indreptata spre lichidare-radiere din registrul comertului. In aceasta perioada organele de conducere ale societatii pot depune diligentele necesare in vederea ,,salvarii" societatii sau desemnarea unui lichidator care sa conduca procesul de lichidare-radiere. Societatea altfel spus exista pana la radierea din registrul comertului, e drept cu o personalitate juridica sa o numim ,,restransa" la cele enumerate mai sus. In acest context putem conchide ca societatea comerciala are capacitate procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari dizolvare societate gritosu gritosu Am o intrebare, o societate comerciala dizolvata de registrul comertului pe motiv ca a expirat contractul de comodat pt sediul social....si care se afla in ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ADELA STROE ADELA STROE imi poate explica si mie cineva urmatoarea speta: - in data de 08.12.2010 Judecatoria da solutia de admitere a cererii Registrului Comertului de dizolvare a ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa opresc procedura de dizolvare cu lichidare (radiere) anonim2009 anonim2009 buna ziua am urmatoarea problema- anul trecut 2013 - am initiat chemarea in judecata a fostului angajator pe litigii de munca - luna iunie 2013- pana in ... (vezi toată discuția)